εμπορικός-σύλλογος-αθηνών-οι-μικρομε-1180650
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 18.05.2023 | 12:52

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ελαφρύνσεις, όχι αυξήσεις

Αντίθετος στη δήλωση Κατρούγκαλου για επαναφορά του 20% στις ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει με ανακοίνωσή του και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κατρούγκαλος δήλωσε ότι είναι προσωπική άποψη.

Αναλυτικά:

Με αυξανόμενη ανησυχία ο εμπορικός κόσμος της χώρας παρακολουθεί την φημολογία των τελευταίων ημερών για αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων και την επαναφορά του ποσοστού 20% στις ασφαλιστικές κρατήσεις.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μοχθούν και παλεύουν μέρα με τη μέρα για να επιβιώσουν, όχι απλά δεν αντέχουν να φορτωθούν άλλα βάρη στις πλάτες τους αλλά απαιτούν να ελαφρυνθούν τα πολλά που κουβαλάνε καθημερινά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με βουλευτές της Α’  Αθηνών και εκπροσώπους κομμάτων, παρέδωσε μια σειρά από προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την περαιτέρω ελάφρυνση των εν πολλοίς αβάσταχτων βαρών που σηκώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε οι πολιτικές αρχές να τοποθετηθούν αναλόγως.

Οι 10 θέσεις – κλειδιά του ΕΣΑ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας προς ενημέρωση των μελών μας και όλου του εμπορικού κόσμου.