Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας κατά πολυδάπανου δημάρχου

Για δαπάνες πολυτέλειας και διαφήμισης κατηγορεί το δήμαρχο Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, κατηγορώντας τον πως τις έχει σε απόλυτη προτεραιότητα «σε πλήρη αντίθεση με τις δαπάνες για την στήριξη της Αγοράς της πόλης». Αιτία η αρνητική απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα, στοχευμένα και οργανωμένα, με συνολικό κόστος 18.000 ευρώ, από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο και όλους τους φορείς της πόλης.

«Αποφάσισε αντί για ποιοτικές αλλά παράλληλα εντυπωσιακές εκδηλώσεις που θα ήταν χωρίς εισιτήριο για στους δημότες και τους επισκέπτες, να φέρει τρία Λούνα Παρκ στις πλατείες της Γλυφάδας, με εισιτήριο 2 και 3 ευρώ για την κάθε συμμετοχή των παιδιών στα παιχνίδια», σημειώνει με… πληρωμένη απάντησή της η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άννα Καυκά.

«Οι επιχειρηματίες της Γλυφάδας  ζητάμε τη δίκαιη ανταπόδοση των φόρων και των τελών που πληρώνουμε  στον Δήμο Γλυφάδας. Ζητάμε να ομορφύνει η πόλη μας τα Χριστούγεννα,  να είναι φιλόξενη και ελκυστική για τους Δημότες και τους επισκέπτες μας.  Πληρώνουμε κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  φόρους και δημοτικά τέλη με σχεδόν», συμπληρώνει και καταγγέλλει:

«Ξοδεύετε 35.000€ για το δημιουργικό και την εκτύπωση εντύπων που διαφημίζουν το έργο σας στην πόλη και δεν έχετε χρήματα (18.000 €) για εκδηλώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων, που θα βοηθήσουν την τόνωση της αγοράς της Γλυφάδας, που αυτή τη περίοδο πλήττετα βάναυσα από την οικονομική κρίση;

»Κ.Δήμαρχε Γλυφάδας: Για να λειτουργήσει μια Αγορά σωστά χρειάζεται:  Καθαριότητα, Ασφάλεια, Parking  και Φωτισμό.  Με άριστα το 10 ο Δήμος Γλυφάδας παίρνει 5 τη βάση δηλαδή!!

Αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω  είναι,  τις  προτεραιότητες στις δαπάνες του Δήμου  Γλυφάδας και θα σας εξηγήσω γιατί:

»Ξοδεύει 30.000€ για να βάλει 3 πέτρες στις εισόδους  του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  σε αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου για να αντικατασταθούν οι καμένες λάμπες στη Μεταξά μας απαντάει ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα!!!

»Ξοδεύει  73.000€ για Προμήθεια μέσων επικοινωνίας και  45.000€ για προμήθειες επίπλων για να ανακαινίσει προφανώς τα γραφεία του Δήμου και δεν έχει χρήματα για  βραδινή βάρδια της Δημοτικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα μετά τις 9 το βράδυ να αλωνίζουν οι πλανόδιοι παράνομοι μικροπωλητές στο κέντρο της Γλυφάδας.

»Ξοδεύει 100.000€ για να τοποθετήσει όργανα  γυμναστικής και στέγαστρα, και κατασκευάζει  ποδηλατοδρόμο στη Λαζαράκη  και δεν έχει χρήματα να βάλει στήλες φωτισμού στη Λαζαράκη, στη Παπανδρέου, στην Αρτέμιδος, στην Κύπρου  καθώς και σε άλλους εμπορικότατους δρόμους της Γλυφάδας.

»Ξοδεύει 40.000€ για σακούλες σκουπιδιών αλλά  οι κάδοι της Μεταξά  δεν έχουν όλοι σακούλες μέσα, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να σκορπάνε στα πεζοδρόμια, παρόλο τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων.  Όσο για την καθαριότητα.. βρισκόμαστε ακόμα σε προηγούμενο αιώνα, αρκεί να αναφέρω ότι, οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας σκουπίζουν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης με ψάθινες σκούπες και φαράσια!! Πρόσφατα δώσατε σε σύμβουλο για Ευρωπαϊκά προγράμματα 15.000€, υπάρχουν κονδύλια στην Ευρώπη για αγορά μηχανημάτων καθαρισμού πεζοδρομίου!!! Ας καταθέσουμε ένα αίτημα.

»Τέλος θα ήθελα να θυμίσω στους Διοικούντες του Δήμου Γλυφάδας ότι κάθε επιχείρηση στη Γλυφάδα πληρώνει Δημοτικά Τέλη 6€  το χρόνο για το κάθε τ.μ που χρησιμοποιεί  για επαγγελματικούς λόγους, π.χ ένα κατάστημα 60 τ.μ πληρώνει στο Δήμο 360€ το χρόνο δημοτικά τέλη.!! Απλά πολλαπλασιάστε  εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά με τις 3.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται  στη Γλυφάδα, για να κατανοήσετε πόσα χρήματα εισπράττετε από εμάς».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!