ΕΛΣΤΑΤ: Στο 4,3% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
28
Νοέμβριος
Back

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 4,3% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018

Στο 4,3% του ΑΕΠ, έναντι 4,4% του ΑΕΠ τον περασμένο Απρίλιο, αναθεώρησε η ΕΛΣΤΑΤ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018. Σε απόλυτους αριθμούς, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 7,9 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στα επικαιροποιημένα στοιχεία (2η κοινοποίηση) που ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΛΣΤΑΤ το πρωτογενές πλεόνασμα υπολογίζεται με βάση τους κανονισμούς της Εurostat. Ο τρόπος υπολογισμού είναι διαφορετικός από εκείνον που εφαρμόζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.

Έτσι, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 είχε υπολογιστεί τον Απρίλιο από την ΕΛΣΤΑΤ στο 4,4%, ενώ με βάση τον ορισμό της μεταμνημονιακής εποπτείας είχε υπολογιστεί στο 4,29% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας κατά 0,79% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 1,46 δισ. ευρώ, τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και παρότι στο τέλος της περυσινής χρονιάς διατέθηκαν πάνω από 2 δισ. ευρώ για «κοινωνικό μέρισμα» και αναδρομικά ειδικών μισθολογίων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!