Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή σε ανάπτυξη

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, καθώς και η στήριξη της αξιοπιστίας της χώρας, αποτελούν τρεις κύριες και αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, να επιστρέψει στις αγορές και να προσελκύσει νέες ξένες επενδύσεις, ήταν τα κύρια σημεία που εκφράστηκαν από τη διοίκηση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της Πρωτοχρονιάτικης Δεξίωσης του φορέα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου και σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης υπογράμμισε την αισιοδοξία που θα πρέπει να διατηρήσουμε και το 2017. Ανέδειξε την ισχυρή επιχειρηματική παράδοση της Βόρειας Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό τμήμα της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα στελέχη του θα βρίσκονται πάντα δίπλα σε όσους Έλληνες επιχειρηματίες θελήσουν να διακριθούν στο στίβο της αγοράς.

Ο κ. Στέφανος Τζιρίτης, πρόεδρος Επιτροπής Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στάθηκε κατά την ομιλία του ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, κυρίως σε ότι αφορά τον μη παραγωγικό δημόσιο τομέα, αλλά και στη μείωση της υπερφορολόγησης ώστε, όπως τόνισε, η χωρά να καταστεί ελκυστικότερη σε Έλληνες και ξένους που θα θελήσουν να επιχειρήσουν σε αυτή, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα φέρουν νέο χρήμα και πρόσθετες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τέλος, ο νέος γενικός πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel, υπογράμμισε τη σημαντικότητα των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, ανέλυσε τα ζητήματα που λειτουργούν ως εμπόδιο στο επιχειρείν και εξέφρασε το πνεύμα σεβασμού του στον Έλληνα επιχειρηματία. Αναφέρθηκε επίσης στους ελληνογερμανικούς φορείς της πόλης που υποστηρίζουν τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ διαβεβαίωσε άπαντες για τη δική του υποστήριξη και διάθεση να συζητήσει άμεσα με κάθε παρευρισκόμενο, προτάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα και τη Γερμανία σε θέματα αγοράς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!