Ελληνικό: Εννέα εκκρεμότητες για την επένδυση

Από τις δέκα βασικές προϋποθέσεις που προκύπτουν από τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το Δημόσιο, ώστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, οι εννέα εκκρεμούν.

Αυτό υποστηρίζει με ενημερωτικό σημείωμα το επενδυτικό σχήμα υπό τη Lamda Development, που έχει αναλάβει το έργο της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Η παρέμβαση από την πλευρά του παραχωρησιούχου έρχεται σε κρίσιμη στιγμή, καθώς πλέον καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις σε πολλές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για τη συνολική αδειοδότηση της μεγάλης επένδυσης.

Οι μεγαλύτερες εκκρεμότητες αφορούν την έγκριση από την κυβέρνηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένου Ανάπτυξης, που μπορεί να επηρεάσει το ύψος των κτιρίων, τις γνωμοδοτήσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και την πρόταση των αρμοδίων υπουργών και την επεξεργασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Υπάρχουν επίσης εκκρεμή πολεοδομικά και νομικά θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!