Ελεγκτικό Συνέδριο: Έδωσε πράσινο φως στη ΣΔΙΤ Σερρών

Στην έγκριση της νομιμότητας της σύμβασης της σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα προχώρησε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, το έργο, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 20,7 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Οι τελικές υπογραφές είναι το επόμενο βήμα για την έναρξη υλοποίησης της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, δυναμικότητας 63 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων, με ανάδοχο την κοινοπραξία εταιρειών Archirodon-Intrakat-Envitec.

Τα οφέλη

Σύμφωνα με την Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Σερρών (ΕΣΑΝΣ), στα οφέλη του έργου περιλαμβάνονται η τόνωση της απασχόλησης με δημιουργία τουλάχιστον 200 θέσεων εργασίας στην περίοδο κατασκευής και 25ετους λειτουργίας, η αποφυγή επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και η δυνατότητα άντλησης εσόδων από την παραγωγή προϊόντων από την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι το έργο κατακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 στην κοινοπραξία Archirodon-Intrakat-Envitec.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΣΕΡΡΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ, ΣΔΙΤ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!