Ελεύθεροι επαγγελματίες: Σχέδιο για «κούρεμα» ασφαλιστικών εισφορών -Μπαίνει πλαφόν

Σε «κούρεμα» των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών εφόσον μαζί με τις φορολογικές επιβαρύνσεις ξεπερνούν το 50 με 55% του συνολικού εισοδήματος εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Το γεγονός επιβεβαιώνει κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών

παραδεχόμενος ότι «έχουμε δημιουργήσει κίνητρο σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες να δηλώσουν χαμηλότερα εισοδήματα».

Να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι σήμερα το άθροισμα των ασφαλιστικών και φορολογικών επιβαρύνσεων υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 70%, είχε ως αποτέλεσμα το Δημόσιο αντί για περισσότερα να εισπράττει χαμηλότερα έσοδα από τον περασμένο χρόνο.

Συγκεκριμένα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν για το 2016 (στις φορολογικές δηλώσεις του 2017) συνολικό ποσό εισοδημάτων ύψους 3,8 δισ. ευρώ, έναντι 4,7 δισ. ευρώ για το 2015 (στις φορολογικές δηλώσεις του 2016). Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια τη μείωση των εσόδων του φετινού κρατικού προϋπολογισμού από τους φόρους εισοδήματος των συγκεκριμένων κατηγοριών φορολογουμένων και τη δημιουργία κινδύνου για μείωση των μελλοντικών εισπράξεων του Ε.Φ.Κ.Α. από τις ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΚΟΥΡΕΜΑ, ΑΘΡΟΙΣΜΑ, ΠΛΑΦΟΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!