έλαβε-τον-λογαριασμό-ρεύματος-και-του-964553
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.02.2022 | 12:16

Έλαβε τον λογαριασμό ρεύματος και του ήρθε «ταμπλάς»

Εξωπραγματικοί είναι πλέον οι λογαριασμοί ρεύματος, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μειώνει την επιδότηση προς τα νοικοκυριά!

Ένας 95χρονος άνδρας στην Ανδραβίδα. Ο ηλικιωμένος με σύνταξη 700 ευρώ, πριν λίγες μέρες έλαβε τον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος για το τετράμηνο, ο οποίος ανερχόταν στα 785 ευρώ!!!

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ο γιος του 95χρονου, Νίκος Δημάκης έκανε γνωστό πως έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαμαρτυρόμενος για τον υψηλό λογαριασμό.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, όταν επικοινώνησε με τη ΔΕΗ τού είπαν πως έλεγξαν τους λογαριασμούς και ότι δεν οφείλεται στην κατανάλωση που έκανε ο πατέρας μου αυτή η εξωφρενική νέα χρέωση.

«Το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο ο λογαριασμός ήταν 300 ευρώ με διαφορά μόνο 600 κιλοβατώρες. Η διαφορά στο τελικό ποσό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία είναι 540,48 ευρώ. Δηλαδή από μόνη της η ρήτρα αναπροσαρμογής ισούται περίπου με τη σύνταξη του πατέρα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημάκης.

Επίσης επαγγελματίας φούρναρης έλαβε λογαριασμό 6.000 ευρώ από 3.000 ευρώ που ήταν ο προηγούμενος

Σοκ προκαλεί και η καταγγελία επιχειρηματία από τη Λάρισα! Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος του ήρθε 10.507 ευρώ για περίοδο κατανάλωσης ενός μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιδιοκτήτης χοιροτροφικής επιχείρησης κ. Θεόδωρος Ξηρομερίτης στον APLHA οι ανατιμήσεις στο ενεργειακό κόστος όλων των επιχειρήσεων, πόσο μάλλον στην δική μου που είναι μικρομεσαία είναι τεράστιες, όπως και οι αυξήσεις που κυμαίνονται γύρω στο 135% κάθε μήνα, εκτοξεύοντας το κόστος από 150 ευρώ ημερησίως κοντά στα 400 ευρώ στην ενέργεια.

Από τα 4.400 ευρώ που πλήρωνε λοιπόν, ο κ. Ξηρομερίτης τον μήνα -δύο και πλέον φορές πάνω μόνο το ρεύμα- , για μία μικρομεσαία επιχείρηση, δείχνει την μεγάλη ασφυξία στην αγορά.