Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη για την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας

H υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται τις επόμενες μέρες καθώς απορρίφθηκε από τον SSM της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Μιχελή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η Λούκα Κατσέλη πήρε την έγκριση, προκειμένου να αναλάβει την Προεδρία του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετηθεί ως CEO ένα σημαντικό τραπεζικό στέλεχος.

Οι λόγοι της απόρριψης του κ. Μιχελή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετίζονται με το γεγονός ότι ο ίδιος  απουσίαζε επί μακρόν από τον τραπεζικό χώρο ενώ οι τελευταίες θέσεις που είχε καταλάβει ήταν σε ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό και στη συνέχεια πέρασε στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου κι έγινε δήμαρχος.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η πρόταση για τον κ. Μιχελή και την κ. Κατσέλη έγινε από ειδική επιτροπή εντός της Εθνικής Τράπεζας η οποία θα πρέπει να βρει το κατάλληλο άτομο ώστε να αναλάβει CEO της τράπεζας και να εγκριθεί και η τοποθέτηση της κ. Κατσέλη.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ, ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!