ΕΔEYΑ: Δείτε live την 25η Τακτική Γενική Συνέλευση

Η 25η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) πραγματοποιείται σήμερα στις Σέρρες (Ξενοδοχείο «Ελπίδα Resort & Spa) με συνδιοργανωτές τις Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών και Ηράκλειας.

Δείτε ζωντανά την γενική συνέλευση:

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α., Πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και Αντιπρόεδρος ο Κώστας Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρισαίων ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα την Λάρισα.

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως ένα πολύ πετυχημένο δείγμα αποκέντρωσης και συλλογικής προσπάθειας στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το συντονιστικό όργανο των Δ.Ε.Υ.Α. και έχει ως μέλη της, μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», 116 Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης – Αποχέτευσης από όλη την Ελλάδα που παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στον μισό πληθυσμό της χώρας μας. Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. είναι ο εκπρόσωπος των Δ.Ε.Υ.Α. στην Πολιτεία και ταυτόχρονα υποβοηθεί τις Δ.Ε.Υ.Α. σε όλες τις φάσεις του έργου τους με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες. Στη διάρκεια της εικοσαετούς και πλέον πορείας της η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έχει συμβάλει με τις προτάσεις της στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας μας, στην προώθηση και επίλυση θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων των Δ.Ε.Υ.Α. και στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού ρόλου τους.

Οι Δ.Ε.Υ.Α. Ηράκλειας και Σερρών συμμετέχουν στο Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Συγκεκριμένα ο κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Δήμαρχος Ηράκλειας και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ηράκλειας είναι Γενικός Γραμματέας της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και ο κ. Θεόδωρος Αραμπατζής, Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών είναι Πρόεδρος της Ελεγκτικής της Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Οι Δ.Ε.Υ.Α. που ιδρύθηκαν με τον ν. 1069/80 είναι Δημοτικές Επιχειρήσεις, αυτοτελείς ως προς τους Δήμους, ειδικού σκοπού και κοινωφελούς χαρακτήρα, λειτουργούν ανταποδοτικά με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και παρέχουν υπηρεσίες, ύδρευσης-αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στους πολίτες των Δήμων της Χώρας μας εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι Δ.Ε.Υ.Α. έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν το αντικείμενό τους και στην άρδευση, την τηλεθέρμανση και το φυσικό αέριο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εμφιάλωση και εμπορία του νερού.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. περιλαμβάνονται σοβαρότατα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά και γενικότερα του τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης όπως είναι η προάσπιση, ενίσχυση και βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των Δ.Ε.Υ.Α., οι σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού των Δ.Ε.Υ.Α. , οι προοπτικές των Δ.Ε.Υ.Α. , το αίτημα για βιομηχανικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και η προετοιμασία των Δ.Ε.Υ.Α. για την συμμετοχή τους στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.Τη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα απασχολήσει και η κατάσταση του τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης στη χώρα μας ενόψει της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναμενεται να παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Υφυπουργός ΕΣΠΑ κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης. Επίσης, έχουν προσκληθεί οι Υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Ανάπτυξης , η ηγεσία της ΔΕΗ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και οι Πρόεδροι των Οργανισμών Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΕΔΕΥΑ, ΔΕΥΑ, ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!