Δυτική Ελλάδα: Eνδιαφέρον από Βιετνάμ για τα αγροτικά προϊόντα

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η γεωπολιτική σημασία της Δυτικής Ελλάδας και ο εξωστρεφής χαρακτήρα της μέσω των λιμανιών της Πάτρας, του Αστακού και του Κατακόλου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συζήτησης του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα με τον πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα Μπιν Βου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρέσβης του Βιετνάμ αναφέρθηκε εν πρώτοις στις σχέσεις φιλίας των δυο χωρών και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στην Έρευνα και στην Καινοτομία, στην ανάπτυξη αλλά και στην παραγωγή των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Μάλιστα μια πρώτη εικόνα για τις δυνατότητες της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή θα έχει ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην 2η έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια και τον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου, στο Μεσολόγγι.

Επίσης, συζήτηση έγινε και για ζητήματα που αφορούν στον Πολιτισμό, με τον Περιφερειάρχη να αναφέρεται εκτενώς στην ιστορική και πολιτισμική διαδρομή της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία.

Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει και μια δεύτερη συνάντηση στο προσεχές μέλλον ώστε εκτενέστερα να συζητηθούν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Βιετνάμ και της Δυτικής Ελλάδας ενώ ο κ. Μπιν Βου εξέφρασε το ενδιαφέρον να φέρει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε επαφή με περιφέρειες της χώρας του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Νωρίτερα ο Πρέσβης του Βιετνάμ είχε συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Ο κ. Αλεξόπουλος καλωσόρισε τον κ. Πρέσβη στην περιοχή και συνοπτικά του παρουσίασε τις παραγωγικές δυνατότητες της Αχαΐας, κυρίως σε δυναμικούς κλάδους με εξαγωγικό χαρακτήρα όπως είναι τα αγροτικά προϊόντα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Αλεξόπουλος σε προϊόντα όπως το ελαιόλαδο και το κρασί τα οποία θα μπορούσαν να εξαχθούν στο Βιετνάμ, ενισχύοντας τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Πρέσβης του Βιετνάμ κ. Μπιν Βου με την σειρά του επανέλαβε το ενδιαφέρον της χώρας του για τόνωση των εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα, στον τομέα των εισαγωγών – εξαγωγών και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αλεξόπουλο για το ενδιαφέρον του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]