Δυτ. Ελλάδα: Με ταχείς ρυθμούς η απορρόφηση κοινοτικών και εθνικών πόρων

Ο στόχος της απορρόφησης κοινοτικών και εθνικών πόρων επετεύχθη, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου .

«Επετεύχθη ο στόχος της απορρόφησης που έχει τεθεί για το πρώτο εξάμηνο του 2013, ο οποίος ήταν τα 22.800.000 ευρώ, ενώ οι πληρωμές της περιφέρειας έφθασαν τα 25.526.300,4 ευρώ», υπερκαλύπτοντας «κατά 2.726.300 ευρώ το στόχο που έχει τεθεί για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Συνολικά εντάχθηκαν 17 έργα και δράσεις ύψους 72.905.538 ευρώ, έργα τα οποία αφορούν σε σημαντικές παρεμβάσεις στους ακόλουθους τομείς: διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων, οδοποιία, προστασία και ανάπτυξη της φυσικής κληρονομιάς, ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση, υλοποίηση ενεργών και προληπτικών μέτρων στην αγορά εργασίας, υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου υπεγράφησαν συνολικά 21 συμβάσεις έργων και δράσεων, προϋπολογισμού 43.264.556 ευρώ για την υλοποίηση έργων που εντάχθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο πρόγραμμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον περιφερειάρχη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου νομιμότητας, αξιολόγησης και έκδοσης των σχετικών αποφάσεων για τις επενδύσεις. Ήδη έχουν ενταχθεί 29 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 35.527.738,65 ευρώ, ενώ στον πρώτο κύκλο του 2013 υποβλήθηκαν για αξιολόγηση εννέα νέα επενδυτικά σχέδια και επιπλέον δημιουργήθηκε και τυποποιήθηκε η διαδικασία πληρωμής των επιχειρήσεων, έτσι ώστε η κάθε επιχείρηση να γνωρίζει τον πιθανό χρόνο πληρωμής της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΤΟΧΟΙ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!