διευρύνεται-το-δίκτυο-επιχειρήσεων-μ-274030
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 22.11.2012 | 11:00

Διευρύνεται το δίκτυο επιχειρήσεων με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας»

Πολλαπλασιάζονται σταδιακά οι τοπικές επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που είναι πιστοποιημένες με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας», οι οποίες δύνανται να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δίκτυο για την προστασία και την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, την ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Στις πρώτες πέντε επιχειρήσεις προστέθηκαν πέντε ακόμα πιστοποιημένες ανεβάζοντας συνολικά σε δέκα τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν λάβει το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι πέντε νέες επιχειρήσεις που πιστοποιήθηκαν είναι:

Η επιχείρηση «VENETO» που βρίσκεται σ’ ένα παλιό Βενετσιάνικο αρχοντικό του 14ου αιώνα, στην οδό  Επιμενίδου 4, Ρέθυμνο, τηλ: 28310 56634, 693 2237620, [email protected], http://veneto.gr/

Η ταβέρνα του «Βοτανικού Πάρκου Κρήτης» στις Φουρνές, του Δήμου Κυδωνίας, Π. Ε.  Χανίων, τηλ: 6976860573, [email protected], www.botanical-park.gr.

Το εστιατόριο «Πρίμα Πλώρα», που βρίσκεται στον Κουμπέ -Ρεθύμνου, Ακρωτηρίου 4, 28310 56990, [email protected], www.prima-plora.gr.

Η ταβέρνα του κτήματος «ΠΑΝΑΚΡΟΝ» βρίσκεται στην επαρχία Αμαρίου της Π. Ε. Ρεθύμνου, πλησίον της Σχολής Ασωμάτων, τηλ: 28330 22120, [email protected], www.panakron.gr.

Η  ταβέρνα του ξενώνα «Εαρινό» στις Κάτω Ασίτες, Ηράκλειου Κρήτης, 2810861528, [email protected], www.earino.gr.

Συνολικά στην Κρήτη υπάρχουν πλέον δέκα πιστοποιημένες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Οι πρώτες πέντε που πιστοποιήθηκαν είναι: στη Δρακώνα Κεραμειών στα Χανιά οι ταβέρνες «Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής ΝΤΟΥΝΙΑΣ» (2821065083, 6974989248) και  «Ο Τζανέρης κι η Αρχόντισσα» (28210 75997, 6973210847), στις Καλύβες Χανίων η ταβέρνα «Πιπεριά» (28250 31245, 31077),  στις Γούρνες Ηρακλείου  η ταβέρνα «Κρήτες» (2810 762666 – 6937 453980) και  στο Ρέθυμνο, οδός Σαλαμίνος 15, το εστιατόριο «Αλάνα» (28310 27737,  69483 74330).

Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη: «Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, από την οποία δημιουργήθηκε το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, στοχεύει στην προστασία και την ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, επιχειρούμε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή μας τομέα, το τουριστικό μας προϊόν και κατ’ επέκταση την τοπική μας οικονομία».

Η προσπάθεια πιστοποίησης αποτελεί μέρος της προσπάθειας της καθιέρωσης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας, ως κομμάτι του Brand «Κρήτη» της Περιφέρειας Κρήτης, στην ανάδειξη της Κρητικής Κουζίνας και των προϊόντων και στην ενίσχυση της γαστρονομικού τουρισμού. Η Περιφέρεια Κρήτης καλεί τους επιχειρηματίες αλλά και καταναλωτές του νησιού, να συμμετέχουν στο δίκτυο, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο της εστίασης, με στόχο μια πιο σταθερή και βιώσιμη τοπική οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση, τα πιστοποιημένα εστιατόρια και τις εκδηλώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» τηλεφωνικά στο 2810-302787, ηλεκτρονικά στο [email protected] ή μέσω της ιστοσελίδας www.cretan-nutrition.gr