Διάθεση επίσπευσης στο πρώτο τετ α τετ θεσμών – κυβέρνησης

Με διάθεση επίσπευσης των διαδικασιών ολοκληρώθηκε ο πρώτο γύρος των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς με μια αίσθηση αυτοπεποίθησης να καταγράφεται στην ελληνική πλευρά ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία. «Δεν υπάρχει διάθεση καθυστερήσεων» αναφέρουν πηγές του υπ. Οικονομικών που σημειώνουν ότι μόνο σε 4 με 5 σημεία υπάρχει πρόβλημα.
Ωστόσο, αναφέρεται ότι είναι θετική η στάση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, ενώ καταγράφεται πρόοδος σε θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις όπου το προηγούμενο διάστημα «υπήρχαν πολλά ζητήματα»
Τα όποια ανοιχτά ζητήματα έχουν να κάνουν με το θέμα της Εγνατίας, στο οποίο αναφέρθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης με έντονες αιχμές για καθυστερήσεις προς το ΤΑΙΠΕΔ. Σημειώνεται ότι ένα από τα θέματα αγκάθια, αυτό των νέων αντικειμενικών αξιών, φαίνεται να έχει κλείσει ήδη από χτες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες και αύριο προβλέπεται να υπάρχουν συναντήσεις για τους φόρους, τα δημοσιονομικά μεγέθη, την υγεία, το δημόσιο και τον τραπεζικό τομέα για να καταγραφεί που υπάρχει καταγράφεται σύγκλιση ή μεγαλύτερες διαφορές ώστε να γίνει περαιτέρω επεξεργασία.

Συντάκτης: Γιώργος Αλεξάκης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΘΕΣΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΘΕΣΜΩΝ, ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ