ΔΕΥΑ Ιωαννίνων: Έργα για το αποχετευτικό δίκτυο και για τον ΧΑΔΑ Δουρούτης

Δύο σημαντικές αποφάσεις που απαντούν σε χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής, έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.

Με την πρώτη απόφαση κλείνουν όλες οι εκκρεμότητες στο έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Δουρούτης, το οποίο πλέον μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και με τη δεύτερη επεκτείνεται το έργο αποχετευτικού δικτύου στην παραλίμνια ζώνη.

«Μετά την πολύμηνη συνεργασία που είχαμε με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και με τις υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης, κλείσαμε οριστικά το θέμα της αποκατάστασης της χωματερής. Έτσι εγκρίθηκαν όλες οι μελέτες και τα υποέργα για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Πρόκειται για μία παρέμβαση ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, η οποία κλείνει οριστικά μία πληγή πενήντα και πλέον ετών. Κι αυτό γίνεται με τον πλέον σύγχρονο κι επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο», υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Φίλιππας Φίλιος.

Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αποφάσισε να συμπληρώσει το αποχετευτικό έργο της παραλιμνίου με μία νέα εργολαβία, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων περίπου, η οποία αφορά στη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων.

«Το μεγάλο έργο αποχέτευσης στην παραλίμνιο ζώνη δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Συμπληρώνεται με την επιπλέον εργολαβία προκειμένου να δημιουργηθεί όλο το πλέγμα των υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν κι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Αποτελέσματα που είναι προς όφελος της πόλης και των συνδημοτών μας», κατέληξε ο δήμαρχος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΕΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΧΑΔΑ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!