ΔΕΗ: Μεγάλη επιστροφή καταναλωτών -Ποιος είναι ο λόγος - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back

ΔΕΗ: Μεγάλη επιστροφή καταναλωτών -Ποιος είναι ο λόγος

Αύξηση που φθάνει το 50% καταγράφεται στη μεταφορά τιμολογίων από νοικοκυριά στη ΔΕΗ από τους ιδιώτες παρόχους το περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σε σύγκριση με το τρίμηνο Απρίλιος- Μάιος- Ιούνιος.

Αυτή τη επιστροφή στη δημόσια εταιρία ηλεκτρισμού αποδίδεται αφενός στη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΗ ιδίως του σταθερού τιμολογίου της και αφετέρου στην εντύπωση που δημιουργήθηκε, ότι η ΔΕΗ ασκεί κοινωνική πολιτική και συνεπώς είναι πιο ασφαλής.

Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο, είναι ότι για πρώτη φορά τη τελευταία 5ετία αυξήθηκαν ραγδαία οι επιστροφές πελατών από τους εναλλακτικούς παρόχους προς τη ΔΕΗ. Ειδικότερα το Σεπτέμβριο υπερδιπλασιάστηκε το ποσοστό των καταναλωτών που έφυγαν από τους ιδιώτες προμηθευτές και επέστρεψαν στη ΔΕΗ, ενώ τον Οκτώβριο κα τον Νοέμβριο η τάση αυτή πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στα χαρακτηριστικά της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από την κρίση, ξεχωρίζουν κι εκείνα της αναβλητικότητας των καταναλωτών να λάβουν τελικές αποφάσεις για τη σύναψη συμβολαίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με ιδιώτες παρόχους. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς δεν προχωρούν σε συμφωνία και μεταθέτουν την επιλογή τους για αργότερα.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο, λένε οι ίδιες πηγές, δυναμώνει τις εκτιμήσεις για μεγαλύτερο κύμα αποχωρήσεων και επιστροφής στη ΔΕΗ προς το πρώτο τρίμηνο του 2022, οπότε και το κύμα ακρίβειας θα έχει φουντώσει και πλήξει για τα καλά τα νοικοκυριά.

Πηγή: Reporter.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!