ΔΕΗ: Εξυγίανση ή «μπίζνες του Μαξίμου ΑΕ»; - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

ΔΕΗ: Εξυγίανση ή «μπίζνες του Μαξίμου ΑΕ»;

ΔΕΗ: Εξυγίανση ή «μπίζνες του Μαξίμου ΑΕ»;

«Δεν πρόκειται για εξυγίανση, αλλά για μπίζνες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εκλεκτούς της, εις βάρος των συμφερόντων του λαού μας.»

Πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι η υποδοχή, από το Κίνημα Αλλαγής, της αιφνιδιαστικής απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ;

Πώς έχουν τα πράγματα;

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κίνησης ωφέλιμης για την οικονομία και τους καταναλωτές ή ενώπιον μιας ακόμα «μπίζνας του Μαξίμου ΑΕ», όπως αποκαλείται η κυβέρνηση από τους πολιτικούς της αντιπάλους;

Τα ψυχρά δεδομένα καταγράφουν τα εξής

Το ελληνικό δημόσιο, μετά από 71 χρόνια αποχαιρετά τη ΔΕΗ.

Με την αιφνιδιαστική κίνηση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, της τάξης των 750 εκ ευρώ, το ποσοστό του Δημοσίου στην επιχείρηση αναμένεται να διαμορφωθεί στο 33% από το 51% που είναι σήμερα.

Και αυτό γιατί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, δεν θα συμμετέχουν το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο. Η οριστική έγκριση θα δοθεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων,  που προγραμματίζεται για τις 19 Οκτωβρίου 2021.

Η γενική συνέλευση αναμένεται να λάβει απόφαση και για την απόσχιση του κλάδου του δικτύου διανομής της ΔΕΗ και την εισφορά του στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Υπενθυμίζεται ότι η Spear κατέθεσε προσφορά ύψους 2,116 δισ. ευρώ (περιλαμβάνει ανάληψη χρέους ύψους 804 εκατ.).

Με την κίνηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

Το ζητούμενο κάθε κίνησης είναι το δημόσιο συμφέρον και οι πολίτες.

Οι επιβαρύνσεις στο ρεύμα είναι ήδη δυσβάσταχτες.

Θα μείνει ο κόσμος απροστάτευτος από επιπλέον επιβαρύνσεις;

Από την άλλη πλευρά τίθενται τα ερωτήματα από την αντιπολίτευση και τους εμπλεκόμενους συνδικαλιστικούς φορείς.

Ήταν ανάγκη να πουληθεί ένα από τα πιο ακριβά ασημικά της χώρας;

Και είναι η κατάλληλη στιγμή ενώ εντείνεται η ενεργειακή κρίση;

Γιατί να χάσει το δημόσιο τον έλεγχο σε ένα ακόμη έναν ενεργειακό φορέα, τον πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος;

Γιατί, τέλος υπάρχει αυτή η αιφνιδιαστική απόφαση: Γιατί απέκρυψε την εξέλιξη αυτή ο κ. Μητσοτάκης από την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ;

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!