ΔΕΗ: Αναπροσαρμογές και αναδρομικές αυξήσεις στις χρεώσεις ΥΚΩ

Αλλαγές ετοιμάζεται να εισηγηθεί η ΡΑΕ και στον τρόπο χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουν οι καταναλωτές, σύμφωνα με το euro2day.gr. Σήμερα υπάρχουν τέσσερις κλίμακες κατανάλωσης ΥΚΩ με τις αντίστοιχες χρεώσεις.

Είναι από 0 έως 1.600 kwh με τιμή 0,00699 ευρώ ανά kwh, από 1.601 έως 2.000 kwh με τιμή τα 0,01570 ευρώ, από 2.001 έως 3.000 kwh με χρέωση 0,03987 ευρώ ανά kwh και η κλίμακα πάνω από 3.001 kwh με τιμή τα 0,04488 ευρώ. Αν κάποιος υπερβεί μία κλίμακα χρεώνεται με την τιμή της επόμενης για όλες τις κιλοβατώρες που κατανάλωσε ακόμη και για εκείνες της προηγούμενης, δηλαδή της χαμηλότερης.

Η ΡΑΕ καταλήγει πως πια η χρέωση όταν υπερβαίνει η κατανάλωση μία κλίμακα θα γίνεται μόνο για τις συγκεκριμένες πρόσθετες ποσότητες ρεύματος.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται λένε οι πληροφορίες αφενός να αυξηθούν οι χρεώσεις, αλλά και να προστεθούν ενδιάμεσα μία ή δύο νέες κλίμακες.

Αναδρομικές αυξήσεις ΥΚΩ

Η Αρχή φέρεται, επίσης, να προσανατολίζεται και στον τρόπο επιμερισμού των αναδρομικών ποσών ΥΚΩ που διεκδικεί η ΔΕΗ ΔΕΗ +7,18%.

Ως γνωστόν η εταιρία ζητά να ανακτήσει με αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος 735 εκατ. ευρώ για ΥΚΩ που παρείχε τα έτη 2012-2016 και υποστηρίζει ότι δεν καλύφθηκε από τα ποσά που συγκέντρωσε μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η έρευνα της ΡΑΕ, καταλήγει ότι η ΔEΗ θα πάρει πίσω τα μισά από αυτά τα χρήματα, γύρω στα 350 εκατ. ευρώ.

Αυτά θα επιμεριστούν στις χρονιές 2018 -2022, αλλά όχι ισόποσα. Το μεγαλύτερο μέρος τους, λένε οι πληροφορίες του Euro2day.gr, θα μετακυλιστεί προς το τέλος της περιόδου 2021-2022 οπότε και θα είναι διασυνδεδεμένη η Κρήτη και τα νησιά με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτροδότησης κι έτσι οι καταναλωτές δεν θα χρειάζεται πια να πληρώνουν ΥΚΩ που αναλογεί σε αυτά τα νησιά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΕΗ, ΥΚΩ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!