Μπουτάρης σε εμπόρους: Ανακυκλώστε για να πετύχετε μείωση σε τέλη

Την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνάρτηση με την αλλαγή νοοτροπίας από τους επιχειρηματίες, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στην ανακύκλωση, στον ευπρεπισμό και στην καθαριότητα της πόλης υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια διαδοχικών συσκέψεων που είχε με τους με τους επαγγελματίες της αγοράς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις νέες δομές, τις δράσεις και το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την ανακύκλωση και την καθαριότητα.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης
πρέπει να λάμπει τα Χριστούγεννα

Το ιστορικό κέντρο της πόλης ενόψει Χριστουγέννων, πρέπει να λάμπει, σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι στις προθέσεις της δημοτικής Αρχής είναι να δοθεί ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην ανακύκλωση. Με την εφαρμογή της ανακύκλωσης, σημείωσε, μπορεί να προκύψουν σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα εξυπηρετήσουν το βασικό στόχο του Δήμου Θεσσαλονίκης για περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών.

Στο ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής ελάφρυνσης των τελών προς τους επιχειρηματίες-καταστηματάρχες που θα επιδεικνύουν οικολογική συμπεριφορά, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αλλάξει η εικόνα των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων που συχνά καταλαμβάνονται από τα καταστήματα.

Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς έθεσε προς συζήτηση το ωράριο αποκομιδής και αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και έκανε αναφορά γενικότερα στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, και ειδικότερα στο πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού που θα εφαρμοστεί αρχικά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Λαδάδικα. Επιπλέον, ανακοίνωσε προς τους εκπροσώπους των φορέων ότι θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης προς τα μέλη τους με αναλυτικά στοιχεία για τις αρμόδιες υπηρεσίες Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τα ονόματα των κατά τόπους εποπτών Καθαριότητας στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται για τα όποια προβλήματα παρατηρούν.

Βοηθήστε τις κοινωνικές δομές

Τη συνεργασία των επιχειρήσεων στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Θεσσαλονίκης για την στήριξη των άστεγων και των άπορων ζήτησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, σημειώνοντας ότι δράσεις όπως το «Θεσσαλονίκης Φιλέματα» που πραγματοποιείται με τη χορηγία 30 εστιατορίων της πόλης, και το Κοινωνικό Παντοπωλείο μπορούν να διευρυνθούν.

Οι επαγγελματίες της πόλης

Θετική και ευπρόσδεκτη χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης οι εκπρόσωποι των φορέων οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τα ωράρια διέλευσης των απορριμματοφόρων προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματική η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Συμφώνησαν με τη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής ότι θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα συνεργασίας αντί για επιπλέον αστυνόμευση και διαβεβαίωσαν ότι θα συστήσουν στα μέλη τους να ακολουθούν πιστά το ωράριο αποκομιδής και τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί.

Επίσης, εξέφρασαν την πρόθεση τους να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στην καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της πόλης, ενώ έδειξαν ενδιαφέρον για περαιτέρω συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και ανακύκλωσης γυαλιού.

Πρόταση για την υιοθεσία πεζοδρομίων από τους καταστηματάρχες, κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ εκπρόσωποι άλλων φορέων διατύπωσαν σκέψεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπόριου.

Επιπλέον συζητήθηκαν προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων και ζητήθηκε η άδεια του Δήμου προκειμένου να στολισθούν από επιχειρηματίες και καταστηματάρχες με εορταστικό διάκοσμο εμπορικοί δρόμοι της πόλης.

Οι μετέχοντες στις συναντήσεις

Οι συναντήσεις του Γιάννη Μπουτάρη με τους επαγγελματίες της πόλης (μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων της Ένωσης Εστιατόρων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του ιστορικού κέντρου της πόλης -Λαδάδικα, Βαλαωρίτου, Ικτίνου, Προξένου Κορομηλά, Καλαποθάκη κ.λπ., καθώς επίσης και με διευθυντικά στελέχη αλυσίδων σούπερ-μάρκετ) έγινε παρουσία των: προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, των αντιδημάρχων Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν, Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρίας Πασχαλίδου, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Αντώνη Καρούμπη, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψούς Γούλα, Πολιτισμού Τουρισμού, Σπύρου Πέγκα,

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!