black-friday-χωρίς-εκπτώσεις-παράπονα-και-κατ-1099288
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 28.11.2022 | 20:12

Black Friday χωρίς… εκπτώσεις – Παράπονα και καταγγελίες

Πολλά παράπονα και καταγγελίες πολιτών για παραπλανητικές εκπτώσεις την περίοδο της Black Friday υπογραμμίζει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΓΟΚΕ).

Στην σχετική ανακοίνωση, τονίζεται με παραδείγματα, ότι υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που τα προϊόντα δεν είχαν την τιμή που θα έπρεπε την εν λόγω εκπτωτική περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΟΚΕ:

Ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας λαμβάνουμε παράπονα και καταγγελίες πολιτών Καταναλωτών σχετικά με παραπλανητικές εκπτώσεις λόγω της Black Friday.

Είναι γεγονός πως υπήρξαν εκπτώσεις που ξεκίνησαν μια εβδομάδα πριν από την Μαύρη Παρασκευή αλλά τελικά ήταν μια μαύρη κοροϊδία.

Ένα προϊόν για να έχει μια έκπτωση του 50 % θα πρέπει η τιμή που πουλούσε να ήταν η διπλάσια πριν από ένα μήνα ακριβώς.

Δηλαδή εάν μια τηλεόραση έχει με την έκπτωση που λένε 50 % 400 ευρώ λόγω Black Friday πριν από ένα μήνα θα έπρεπε κανονικά να είχε 800 ευρώ.

Μια κουζίνα με την έκπτωση  50  %  350 ευρώ πριν από ένα μήνα θα έπρεπε να είχε 700 ευρώ. Ένα laptop υπολογιστής με έκπτωση 60 % 420 ευρώ πριν από ένα μήνα θα έπρεπε να είχε 700 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει παντού στην αγορά όπως και στα ρούχα υποδήματα αξεσουάρ. Σε διαφορετική περίπτωση είναι παραπλάνηση καταναλωτή.

Το υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων καθώς και οι διευθύνσεις εμπορίου των περιφερειών έκαναν τους ελέγχους που έπρεπε έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο καταναλωτής από την παραπλάνηση  ;

Θεωρούμε πως όχι γιατί το καράβι είναι ακυβέρνητο. Οι έλεγχοι ανύπαρκτοι και οι καταναλωτές απροστάτευτοι.

Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας λέμε και θέλουμε πραγματικές και όχι πλασματικές Εκπτώσεις.

Άλλωστε το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι το άνοιγμα των Κυριακών αλλά η έλλειψη χρημάτων που φέρνει στάση εμπορίου. Ανεβάζω την τιμή του προϊόντος για να την φέρω ως δήθεν έκπτωση  στην ίδια τιμή με  το πριν αυτό είναι μια μεγάλη απάτη.

Θέλουμε ελέγχους και όχι λόγια του αέρα.