Αντικειμενικές αξίες: Σε ποιες περιοχές «πέφτουν» & σε ποιες «ανεβαίνουν» (πίνακες)

Αντικειμενικές αξίες: Σε ποιες περιοχές «πέφτουν» & σε ποιες «ανεβαίνουν» (πίνακες)

Σήμερα , Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή η παρουσίαση των αντικειμενικών αξιών για τα ακίνητα από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι αναπροσαρμογές στις νέες αντικειμενικές, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2022, αναμένεται να φέρουν  στα ακίνητα την αντικειμενική αξία, η οποία θα αντανακλά στην πραγματικότητα της αγοράς και της αξία τους.

Το νέο σύστημα των αντικειμενικών θα επεκταθεί σε 3.478 περιοχές – «φιλέτα», όπως Βάρκιζα έως τα Λεγρενά, η Αγία Μαρίνα, Άγιος Νικόλαος, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Κρήτη, Πόρτο Χέλι, Κέρκυρα, Κυλλήνη, Καλό Νερό κ.α.

Για παράδειγμα, στη Γλυφάδα αναμένεται αύξηση 38%, ενώ στα Ανω Λιόσια μείωση 31%. Στη Μύκονο υπάρχουν περιοχές όπου εντοπίζεται αύξηση 217% στις αντικειμενικές αξίες, όπως επίσης στο Βαθύ Ιθάκης, όπου η αύξηση θα ανέλθει στο 250%.

Επίσης, οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες επηρεάζουν μια σειρά από φόρους, όπως ΕΝΦΙΑ, φόρος κληρονομιάς ή γονικής παροχής, φόρος δωρεάς ακινήτων, φόρος μεταβίβασης, δημοτικό τέλος ακίνητης περιουσίας κ.α.

Στον πίνακαπου ακολουθεί αναλυτικά οι μεταβολές στις τιμές των ακινήτων, όπως αυτές θα παρουσιαστούν στην Βουλή, σύμφωνα με το ρεπορταζ της ενημερωτικής εκπομπής του Open

Δείτε και άλλες περιοχές εδώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΙΝΑΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ, ΝΕΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]