ant1-εισπράττει-180-εκατ-ευρώ-πουλώντας-ετα-368702
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 05.12.2018 | 14:19

ANT1: Εισπράττει 180 εκατ. ευρώ πουλώντας εταιρείες του στο εξωτερικό

Στην πώληση των εταιρειών του σε Σερβία και Μαυροβούνιο, έναντι του χρηματικού ποσού των 180 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Το χαρτοφυλάκιο στη Σερβία περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Θοδωρής Κυριακού, πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας σχετικά:

«Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύξαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Η δυναμική παρουσία μας σε αυτές τις χώρες, όλα αυτά τα χρόνια και η επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Συνεχίζουμε να επενδύουμε διεθνώς σε νέες ευκαιρίες στο χώρο των Media και παραγωγής περιεχομένου».

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εισήλθε στην αγορά της Σερβίας εξαγοράζοντας το κανάλι Fox Televizija Serbia του Rupert Murdoch με μερίδιο αγοράς 4% αναπτύσσοντάς το σε κυρίαρχο Media Όμιλο της Σερβίας με ηγετικό μερίδιο αγοράς.