Ανοιχτά σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ -Δείτε το ωράριο λειτουργίας - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
22
Νοέμβριος
Back

Ανοιχτά σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ -Δείτε το ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα και πολλές αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00 ενώ πολυκαταστήματα 11.00 με 20.00.

Η σημερινή Κυριακή είναι μια από τις τρεις μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνουν ανοικτά τα μαγαζιά για τα όσους θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους

Όπως έχει οριστεί, οι ημερομηνίες για τις τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους είναι οι εξής:

Στις 7 Νοεμβρίου
Στις 12 Δεκεμβρίου
Στις 19 Δεκεμβρίου

Εξάλλου την περασμένη Δευτέρα (01/11) ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται πως η Black Friday φέτος θα είναι στις 26 Νοεμβρίου 2021, ενώ τρεις ημέρες μετά έρχεται η Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.

Τρεις ημέρες μετά την Black Friday, είναι η σειρά της Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.

Το ωράριο λειτουργίας

Σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο των εμπορικών συλλόγων τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 18:00 ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ (στον οποίο υπάγονται οι αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα) αναφέρει ότι «στις περιοχές που πραγματοποιούνται ενδιάμεσες εκπτώσεις (1 έως 15 Νοεμβρίου), τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά στις 7 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή από 11πμ έως 8μμ».

Τα μέτρα

Μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια, στις τράπεζες και στους ανοικτούς χώρους εστίασης οι μη εμβολιασμένοι, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test.

Στους ρυθμούς των νέων μέτρων κινούνται και τα καταστήματα τα οποία έχουν βάλει ταμπέλες για τους ελέγχους που γίνονται, ενώ πολλά προτιμούν να έχουν άνθρωπο στην είσοδό τους για τους ελέγχους των πιστοποιητικών.

Επιπλέον, υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Click away για ανεμβολίαστους

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους, καθώς και όλους όσοι δεν διαθέτουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό), θα μπορούν να ψωνίζουν με click away, το οποίο δεν καταργήθηκε ποτέ.

Έτσι λοιπόν θα φθάνουν μέχρι την πόρτα των εμπορικών καταστημάτων και θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα προϊόντα, που έχουν παραγγείλει είτε τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ μαζί με τα φαρμακεία και τις εκκλησίες εξαιρούνται από την υποχρεωτική επίδειξη rapid test, δηλαδή οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται και να ψωνίζουν κανονικά.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!