Ανοδικό ξεκίνημα για το χρηματιστήριο Αθηνών

Με οριακή άνοδο άνοιξε η Αθήνα ύστερα από την χθεσινή αντίδραση, αλλά οι τζίροι παραμένουν χαμηλοί.

Οι κινήσεις των τραπεζών σε διάφορες περιπτώσεις κρίνονται ως θετικές καθώς χθες πωλήθηκαν τρία ξενοδοχεία ενός στρατηγικού κακοπληρωτή ενώ τις επόμενες ημέρες κλείνει η συμφωνία για τις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας.

Συνεπώς, παρά τους περιορισμένους πλειστηριασμούς, οι τράπεζες πρωχωρούν το πλάνο της μείωσης των «κόκκινων» δανείων και εξασφαλίζουν την λειτουργία επιχειρήσεων,στις οποίες τοποθετούνται νέα κεφάλαια.
Εφόσον προχωρήσουν ανάλογες κινήσεις- και επειδή το μήνυμα από το ξενοδοχείο στην Κω είναι ισχυρό για τους κακοπληρωτές- τότε οι επενδυτές θα αρχίσουν να αντιδρούν διαφορετικά.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 815,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,22%. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στα 0,282 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 1,22%. Με κέρδη 0,85% η Eurobank στα 0,7675 ευρώ. Οριακή άνοδο 0,29% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,5 ευρώ. Με άνοδο 0,47% η Alpha bank στα 1,916 ευρώ. Κέρδη 1,21% για την Motor oil στα 18,34 ευρώ. Με πτώση 0,95% ο ΟΠΑΠ στα 9,855 ευρώ. Πτώση 0,18% για τον ΟΤΕ στα 11,19 ευρώ. Η αξάι των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,8 εκατ. ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΑΘΗΝΩΝ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΝΟΔΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!