ανησυχία-για-τις-ανατιμήσεις-βασικών-900378
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.09.2021 | 13:34

Ανησυχία για τις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων – Ανακοινώνει μέτρα η κυβέρνηση

Προς ανατιμήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις και αρκετά υψηλές, φαίνεται πως κινείται η ελληνική οικονομία το επόμενο δίμηνο σε είδη μάλιστα βασικής ανάγκης.

Οι ανατιμήσεις έρχονται με φόντο την αύξηση στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών και του μεταφορικού κόστους. Το θέμα απασχόλησε το υπουργικό συμβούλιο αφού οι αυξήσεις αφορούν το ψωμί, το γάλα, τον καφέ, ενώ υπάρχει κίνδυνος για αυξήσεις 50% στο ρεύμα και 20% στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ανακοινώνει μέτρα ο Μητσοτάκης

«Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά» είπε, ειδικότερα, στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, κάνοντας λόγο για αντισταθμιστικές πολιτικές με στόχο να υπάρξει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

«Μην έχετε αμφιβολία ότι αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά. Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε δικαιολογημένη την ανησυχία που υπάρχει για τις αυξήσεις, αλλά εξήγησε πως αυτές έχουν να κάνουν με την «αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει “φωτιά” σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα και αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία».