Categories: Οικονομία

Ανατροπή στην αγορά -Τα Carrefour στην Ελλάδα: Πού ανοίγουν τα πρώτα καταστήματα

«Ολική επαναφορά» στην Ελλάδα θα κάνει η Carrefour, περίπου 10 χρόνια μετά την περιπετειώδη αποχώρησή της.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των Carrefour International Partneship και Retail & Μore S.A., η συνεργασία έχει ως στόχο την τοποθέτηση και ανάπτυξη των σημάτων Carrefour στην ελληνική επικράτεια.

Τα πρώτα καταστήματα θα ανοίξουν στην Ελλάδα έως το καλοκαίρι του 2022. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του FnBDaily, o αρχικός σχεδιασμός για το δίκτυο στην Ελλάδα αφορά στο άνοιγμα οκτώ καταστημάτων Carrefour και πολλών franchises, ενώ το πρώτο κατάστημα της γαλλικής αλυσίδας θα ανοίξει στην Κρήτη.

«Το σήμα και τα προϊόντα της Carrefour είναι ευρέως γνωστά στην Ελλάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα να προφέρουμε ξανά στους Έλληνες καταναλωτές ό,τι καλύτερο διαθέτουμε. Ο Όμιλος Teleunicom και η θυγατρική του Retail & more, είναι για εμάς η καλύτερη βάση για να μπούμε γρήγορα και αποτελεσματικά στην ελληνική αγορά. Με την είσοδο στην Ελλάδα το 2022, η Carrefour International Partneship ενισχύει την αναπτυξιακή της πορεία σε νέες αγορές» δήλωσε ο κ.Patrick Lasfargues, Executive Director της Carrefour International Partnerships.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επαναφορά των σημάτων και των καινοτόμων εμπορικών μοντέλων της Carrefour στην Ελλάδα. Οι Έλληνες καταναλωτές θα ζήσουν την εμπειρία ενός πρωτοποριακού omnichannel οικοσυστήματος που θα προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, προσβάσιμα σε όλους», λέει ο κ.Βασίλης Στασινούλιας, CEO της Retail & more.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της λιανικής και των τροφίμων και ήταν μεγάλη μας επιθυμία να επαναφέρουμε την Carrefour στην ελληνική αγορά. Στις συζητήσεις μας με την Carrefour International Partnership, επιβεβαιώθηκαν πλήρως ο στρατηγικός σχεδιασμός και η φιλοδοξία μας για τα brands της Carrefour» εξηγεί ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, CEO της Teleunicom.

Υπενθυμίζεται ότι η Carrefour εισήλθε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ύστερα από συμφωνία με την οικογένεια Μαρινόπουλου, και αποχώρησε το 2012, αφήνοντας αρχικά τα σήματά της στη Mαρινόπουλος.

Σήμερα, διαθέτει παγκόσμια παρουσία με 12.215 καταστήματα σε 30 χώρες σε όλον τον κόσμο με ετήσιο τζίρο 78,6 δισ.ευρώ, ενώ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Παρισίου. Η επιστροφή των Γάλλων της Carrefour έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για το λιανεμπόριο τροφίμων, κατά την οποία παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα.

Παράγοντες του χώρου μάλιστα θεωρούν πως ο κλάδος των σουπερμάρκετ βρίσκεται μπροστά σε νέο κύκλο συγχωνεύσεων και προεξοφλούν καινούργια.

Comments are closed.


Recent Posts

Δικαστήριο επέβαλε ποινή σε 9 μαθητές για κατάληψη σε σχολείο

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, οι εννέα μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, οι οποίοι το πρωί της 16ης…

11 λεπτά ago

Χωρίς νερό περιοχές της Χαλκίδας

H Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι, λόγω βλάβης σε αγωγό ύδρευσης, που προκλήθηκε κατά την…

25 λεπτά ago

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια & 11,5 χρόνια φυλάκιση & πρόστιμο 21.000 ευρώ

Ομόφωνα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους…

29 λεπτά ago

Ένοχοι γιατροί για θάνατο 24χρονου που έβαλε «δακτύλιο» στο στομάχι

Ποινή φυλάκισης 4 ετών για τον πρώτο κατηγορούμενο αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ για τον δεύτερο 20 μηνών με τριετή…

35 λεπτά ago

Οι σκανδιναβικές χώρες στηρίζουν Σουηδία και Φινλανδία «σε περίπτωση επίθεσης» μέχρι να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Η Νορβηγία, η Δανία και η Ισλανδία, με κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι είναι έτοιμες να στηρίξουν τη Φινλανδία και…

36 λεπτά ago

Ανοιχτή Πόλη: Απολύονται συμβασιούχοι στο Δ. Αθηναίων

Η Ανοιχτή Πόλη έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις εκτός ημερήσιας διάταξης στην 13η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου:…

1 ώρα ago