ανατροπή-στην-αγορά-σκλαβενίτης-έκαν-961638
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 15.03.2023 | 04:30

Ανατροπή στην αγορά -Σκλαβενίτης: Έκανε κρυφό «μπαμ» αγοράζοντας αλυσίδα «φιλέτο»

Ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ από την Λάρισα, δέχονταν το τελευταίο διάστημα κρούσεις από «μεγαθήρια» του χώρου.

Ο λόγος για την ΑS Agora η οποία τελικά έδωσε τα χέρια με τον Σκλαβενίτη, δίνοντας άλλον «αέρα» στο τοπίο των επεκτάσεων του Ομίλου στην επαρχία.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Άγιο Αθανάσιο. Ο κύκλος εργασιών της με βάση τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 ανήλθε στα 10,35 εκατομμύρια ευρώ (9,08 εκατ. ευρώ το 2019).

Το δίκτυο των 9 καταστημάτων της «AS Agora» που έχτισε ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Σανιδάς στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας αποτελούσε δελεαστικό στόχο εξαγοράς. Άλλωστε η αριθμεί 145.000 μόνιμους κατοίκους και έχει μια πολύ δυνατή τοπική αγορά.

Στην «AS Αγορά» απασχολούνται περί τους 100-110 εργαζόμενους.

Στο τέλος του επόμενου μήνα η«AS Agora»  θα αλλάξει η ταμπέλα, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την αγορά το τίμημα άγγιξε τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ, τα ραντάρ του Σκλαβενίτη παραμένουν μόνιμα ανοιχτά στην αναζήτηση αλυσίδων που παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να παρουσιάζουν έχουν την δυνατότητα να σωθούν και να αναπτυχθούν.

Αξίζει όμως να επισημανθεί ότι το εν λόγω deal σηματοδοτεί  ακόμα μια απώλεια στον όμιλο αγορών ΕΛΟΜΑΣ, στον οποίο η «AS Αγορά» ήταν μέλος.