Αναδρομική «παύση εργασιών» επιχείρησης μετά από 20 χρόνια -Πώς έγινε

Πολίτης, διατηρούσε ατοµική επιχείρηση στην Κω, την περίοδο 1993-1998. Η εργασίες της επιχείρησης δεν έβαιναν καλώς, µε αποτέλεσµα η επιχείρηση να πτωχεύσει. Η απόφαση του Πρωτοδικείου περί της πτώχευσης δηµοσιεύθηκε το 1998, µε δηλωθείσα διεύθυνση κατοικίας της πτωχεύσασας στην Καισαριανή, τη δε παύση των εργασιών στην αρµόδια ∆.Ο.Υ. Κω ανέλαβε πληρεξούσιος λογιστής. Κατόπιν αυτού η πολίτης µετακόµισε στο Κιάτο Κορινθίας όπου διαµένει µέχρι σήµερα, βέβαιη ότι οι εκκρεµότητές της µε τη φορολογική διοίκηση είχαν τακτοποιηθεί. Μετά από πολλά έτη η πολίτης διαπίστωσε ότι η εν λόγω επιχείρηση συνέχιζε να φαίνεται ενεργή.

Η επικοινωνία της µε τη ∆.Ο.Υ. Κω δεν απέδωσε καρπούς καθώς οι αρµόδιοι την ενηµέρωσαν ότι «η πτώχευση δεν περάστηκε όταν έπρεπε και ότι το σύστηµα έχει πλέον κλειδώσει και δεν µπορεί να περαστεί τώρα». Προκειµένου να βρει κάποια λύση και επειδή επιθυµούσε να υπαχθεί στο Νόµο Κατσέλη, η πολίτης ανέθεσε το 2017 την υπόθεση σε δικηγόρο, η οποία όµως µετά από δυο έτη την ενηµέρωσε αφενός ότι αδυνατεί να διευθετήσει την υπόθεση, δεδοµένου και του µεγάλου αριθµού συνεµπλεκόµενων υπηρεσιών (∆.Ο.Υ. Κω, ∆.Ο.Υ. Ρόδου, ∆.Ο.Υ. Βύρωνα-Καισαριανής, ΙΖ’ ∆.Ο.Υ. Αθηνών), αφετέρου ότι ο φάκελος της πτώχευσης αγνοείται. Κατόπιν αυτού η πολίτης ζήτησε τη συνδροµή του Συνηγόρου του Πολίτη. Η Αρχή προκειµένου να διακριβώσει την τύχη του σχετικού φακέλου ήρθε επανειληµµένα σε επαφή µε όλες τις συναρµόδιες και εµπλεκόµενες υπηρεσίες. Κατόπιν αυτού, σε συνεργασία µε τον Προϊστάµενο της ∆.Ο.Υ. Κω, αφού συγκεντρωθήκαν εκ νέου όλα τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, έγινε, µετά από είκοσι (20) χρόνια, η παύση των εργασιών της επιχείρησης από την αρµόδια ∆.Ο.Υ. αναδροµικά, µε ηµεροµηνία 24-12-1998.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΠΑΥΣΗ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!