Αναδιάρθρωση στο Υπ. Οικονομικών-Τα σενάρια για Χαρδούβελη - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
24
Μάρτιος
Back

Αναδιάρθρωση στο Υπ. Οικονομικών-Τα σενάρια για Χαρδούβελη

Αναδιάρθρωση στο Υπ. Οικονομικών-Τα σενάρια για Χαρδούβελη

Η έλευση εντός του Ιουλίου των πρώτων χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 4,7 δισ. ευρώ, επιβάλλει την ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που κατά πληροφορίες έχει ζητήσει και ο ίδιος ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση του Ταμείου.

Όπως αποκαλύπτει το «Θεωρείο» της «Καθημερινής» στο πλαίσιο αυτό ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με τη στήλη, «θεωρείται βέβαιο πως το Ταμείο Ανάκαμψης θα αλλάξει και τη δομή του υπουργείου Οικονομικών,και σε αυτό το νέο σχήμα ένας άνθρωπος με την εμπειρία του Χαρδούβελη θα είναι σαφώς κάτι παραπάνω από χρήσιμος».

Υπάρχει όμως και ένα άλλο σενάριο.

Σύμφωνα με αυτό «η νέα δομή θα περιλαμβάνει μια νέα γενική γραμματεία –σήμερα υπάρχει μόνο μία, υπό τον Ν.Μαντζούφα- που θα ασχολείται επίσης με το θέμα. Οι θιασώτες αυτής της άποψης λένε πως το Ταμείο Ανάκαμψης δεν χρειάζεται νέους υπουργούς ή υφυπουργούς, αλλά υποστήριξη σε διοικητικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας που θα υπάρχει»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!