Αλλάζουν όλα στις μισθώσεις Airbnb -Σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού

  • Απο stergios
  • 16 Νοεμβρίου 2019 - 14:24
  • Comments Off

Μπλοκάρισμα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου Airbnb για όσα ακίνητα μισθώνονται διαδικτυακά σε τουρίστες και δεν διαθέτουν επαληθευόμενο αριθμό μητρώου σχεδιάζει το υπουργείο Τουρισμού, στοχεύοντας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην ενίσχυση των εσόδων του κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στις προτάσεις που αναμένεται να καταθέσει εντός της εβδομάδας η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού στο Μέγαρο Μαξίμου περιλαμβάνεται η αναγραφή του ΑΦΜ του διαχειριστή κάθε ακινήτου κατά την ανάρτηση του καταλύματος στις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Στόχος του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, είναι η υποχρεωτική εγγραφή όλων των ακινήτων που διατίθενται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που διατίθενται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας για βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση σε ένα Μητρώο Ακινήτων (ΑΜΑ) -στα πρότυπα του ήδη υπάρχοντος- και ο αποκλεισμός από τις συγκεκριμένες πλατφόρμες οποιουδήποτε ακινήτου δεν πληροί αυτήν την προϋπόθεση και δεν διαθέτει επαληθευμένο ΑΜΑ.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διασφαλιστεί η εγγραφή όλων, ανεξαιρέτως των ακινήτων στο Μητρώο, η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού προτάσσει την ανάγκη υιοθέτησης κάποιας ασφαλιστικής δικλείδας, που θα πιστοποιεί την ταυτότητα του προσώπου στο οποίο ανήκει το ακίνητο, με πληροφορίες της Realnews να αναφέρουν ότι το ΑΦΜ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «εχέγγυο». Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας, στη νέα νομοθετική ρύθμιση αναμένεται η θέσπιση μιας σειράς προδιαγραφών που πρέπει να πληρούν τα καταλύματα, με το υπουργείο Τουρισμού να εξετάζει την επιβολή κανόνων που άπτονται της ασφάλειας των τουριστών και την υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη όλων των καταλυμάτων.

Την ίδια στιγμή, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά τον αριθμό των ακινήτων που μισθώνονται ανά ΑΦΜ και ταυτόχρονα δεν προβλέπεται η επιβολή γεωγραφικού ή χρονικού περιορισμού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΦΜ, AIRBNB, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΣΧΕΔΙΟ, ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ, ΑΜΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!