Αλεξιάδης: Τελευταία ευκαιρία για νομιμοποίηση χρημάτων από το εξωτερικό

Το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο για την παροχή κινήτρων για επανεισαγωγή χρημάτων από το εξωτερικό θα είναι μια τελευταία ευκαιρία για την νομιμοποίηση κεφαλαίων που ενδεχομένως συνδέονται με υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε αναφερόμενος στο «μαύρο χρήμα» χαρακτηριστικά: «Είναι πάρα πολλά χρήματα Ελλήνων, πολλοί συζητούν για «ένα άλλο τραπεζικό σύστημα». Δεν μας ενδιαφέρουν τα νόμιμα χρήματα, δεν ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα. Αυτοί που έχουν χρήματα στο εξωτερικό και έχουν προβλήματα, είναι η τελευταία ευκαιρία να τα νομιμοποιήσουν και να ξεπεραστούν αυτά τα θέματα γιατί μετά θα έχουν μεγάλες κυρώσεις».

«Πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες ότι μία κατάσταση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχει. Και off-shore, εταιρείες που είναι έξω, τραπεζικοί λογαριασμοί, ακόμη και ασφαλιστήρια συμβόλαια ανταλλάσσονται μεταξύ χωρών και θα κληθούν να πληρώσουν χρήματα. Ήδη λειτουργούν συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών, όλο το πλαίσιο γίνεται πιο σοβαρό. Όταν θα έρθει το «μπουγιουρντί», θα πληρώσουν. Για πολλούς από αυτούς τους «κυρίους» έχει και βραχιολάκια. Μέσω της συμφωνίας FATCA θα μπορούμε να έχουμε αυτόματη πληροφόρηση», επεσήμανε ο κος Αλεξιάδης.

Έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παίρνω μαθήματα τί σημαίνει δημοσιογραφία από ορισμένους, η παραπληροφόρηση με έχει βγάλει από τα ρούχα μου».

«Είναι σαφές ότι ενοχλούμε, το βέβαιο είναι ότι θα ενοχλήσουμε περισσότερο, δεν θα με φοβίσουν επιστολές με σφαίρες, τη δουλειά μου θα την κάνω. Κάποιοι επειδή θέλουν να στοχοποιήσουν, ανακάλυψαν την Αμερική και χτυπούν τον Αλεξιάδη», ξεκαθάρισε ο αναπλ. Υπ. Οικ.

Τόνισε ότι «είχαμε 930 εκ πάνω από τον στόχο στο εξάμηνο! Κάποιοι δεν θέλουν να φανεί αυτό».

Γιώργος Αλεξάκης – Reporter.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!