Αύξηση 70,5% των εξαγωγών ακατέργαστων καπνών στη Ρωσία - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
4
Φεβρουάριος
Back

Αύξηση 70,5% των εξαγωγών ακατέργαστων καπνών στη Ρωσία

Θεαματική αύξηση της τάξης του 70,5% κατέγραψε η συνολική αξία των εξαγωγών ακατέργαστων ελληνικών καπνών στη Ρωσία κατά το α’ εξάμηνο του 2016.

Βρέθηκαν στην πρώτη θέση της σύνθεσης των ελληνικών εξαγωγών στη συγκεκριμένη χώρα με συνολική αξία 7 εκατ. ευρώ και μερίδιο 8,4%.

Όπως αναφέρει έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μόσχας, τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που έχουν αντληθεί από τη Eurostat δείχνουν ότι το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Ρωσίας το 2015 παρουσίασε πτωτική πορεία.

Ο όγκος εμπορίου μειώθηκε κατά 27% και ανήλθε σε 1,3 δισ. ευρώ με τις ελληνικές εξαγωγές να διαμορφώνονται σε 84 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 15% και τις εισαγωγές να ανέρχονται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά σχεδόν 28%. Το εμπορικό ισοζύγιο παρά τη βελτίωσή του παρέμεινε έντονα ελλειμματικό για τη χώρα μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!