Αυτοί είναι οι όροι για την εθελουσία της Πειραιώς – Τι ισχύει ανά περίπτωση

Στον «αέρα» είναι από σήμερα μέχρι τις 11 Απριλίου το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο στοχεύει στην αποχώρηση τουλάχιστον 1.500 ατόμων, από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες της τράπεζας.

Το πρόγραμμα, όπως έγραψε το Euro2day.gr, παρέχει δύο δυνατότητες, είτε της άμεσης αποχώρησης με καταβολή αποζημίωσης συν μπόνους, είτε της διετούς άδειας μετ’ αποδοχών (Sabbatical) και αποχώρησης μετά την ολοκλήρωσή της.

Τα κίνητρα που παρέχονται κλιμακώνονται ηλικιακά ενώ εστιάζονται στους εργαζόμενους δικτύου και ειδικότερα στους εργαζόμενους καταστημάτων που πρόκειται να κλείσουν.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος 57 ετών και άνω που δουλεύει σε κατάστημα της τράπεζας, εφόσον επιλέξει την άμεση αποχώρηση, παίρνει ως αποζημίωση 66 μισθούς και αν το κατάστημα στο οποίο εργάζεται περιλαμβάνεται σε αυτά που στοχεύει η τράπεζα να κλείσει, η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 20%.

«Ταβάνι» αποζημίωσης αποτελούν οι 180.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Αντίστοιχα, ένας εργαζόμενος 57 ετών και άνω που δουλεύει στη διοίκηση, θα λάβει αποζημίωση 53 μισθών.

Για όσους επιλέξουν τη δυνατότητα της διετούς αδείας μετ’ αποδοχών, θα καταβάλλεται το 100% του μισθού από την αποδοχή του προγράμματος ως και τον Απρίλιο του 2018 ενώ με την αποχώρησή του στη λήξη της άδειας, παρέχεται αποζημίωση τεσσάρων μισθών.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται να μειώσει το εν Ελλάδι δίκτυό της στα 650 καταστήματα ως το τέλος του 2017 ενώ το business plan της τράπεζας είναι ακόμη πιο επιθετικό, προβλέποντας σύμφωνα με το ενημερωτικό της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου, μείωση του αριθμού των καταστημάτων στα 550 που θεωρείται ιδανικό μέγεθος για την εγχώρια αγορά, σημειώνει το euro2day.gr.

Η ετήσια εξοικονόμηση εκτιμάται ότι θα είναι ύψους 52 εκατ. ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!