Categories: Οικονομία

ΑΑΔΕ: Νέες ειδοποιήσεις και e-mail προς φορολογούμενους

Τουλάχιστον 80.000 τηλεφωνικές κλήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα έχει προγραμματίσει για εφέτος η ΑΑΔΕ με στόχο να υπενθυμίσει στους φορολογουμένους τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα στήνεται το ηλεκτρονικό σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για απώλεια ρυθμίσεων. Το σύστημα αυτό θα προειδοποιεί κάθε φορολογούμενο που έχει ενεργή ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλών για τον κίνδυνο να χάσει τη ρύθμιση όταν δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μία μηνιαία δόση της ρύθμισής του και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή, θα τον ειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και δεύτερη συνεχόμενη δόση, θα τεθεί εκτός ρύθμισης.

Στα σκαριά βρίσκεται και η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την Εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα smartphone τους. Ουσιαστικά, η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο.

Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να ξεπερνούν τα 113 δισ. ευρώ και τους φορολογουμένους να ρυθμίζουν μόνο τα 4,7 δισ. ευρώ, τα τηλεφωνήματα της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης έχουν πάρει και πάλι φωτιά. Στη λίστα βρίσκονται κυρίως φορολογούμενοι που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές (φρέσκες ληξιπρόθεσμες οφειλές), μικροοφειλέτες παλαιότερων ετών για υπενθύμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και όσοι δεν έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή άλλων φόρων.

Η εφορία δεν περιορίζεται στις τηλεφωνικές οχλήσεις, αλλά στέλνει και ηλεκτρονικό μήνυμα. Οπότε εάν λάβετε e-mail από τις διευθύνσεις no.reply@taxisnet.gr και dfs1@aade.gr να ξέρετε ότι είναι από την ΑΑΔΕ.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται από τη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

  1. Μηνύματα υπενθύμισης. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία. Αποστέλλονται με στόχο την υπενθύμιση της σχετικής υποχρέωσης. Αποδέκτες είναι οι υπόχρεοι που, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη δήλωσή τους.
  2. Μηνύματα εντοπισμού. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών.

Τελευταία νέα:

Καλοκαιρινή άδεια-επίδομα: Τι ακριβώς δικαιούστε

Τουρίστας καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο αιρετούς

Τι συμβαίνει με τα «φέσια» στους λογαριασμούς ρεύματος

ΑΣΕΠ: “Τρέχουν” 139 προσλήψεις σε Δήμους της Αττικής

Πανελλαδικές 2023: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

Comments are closed.


Recent Posts

Τελευταία μέρα αιτήσεων για το Market Pass

Τελευταία μέρα αιτήσεων η σημερινή, για όσους θέλουν να λάβουν τα χρήματα του market pass την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου. Προϋποθέσεις…

4 λεπτά ago

Οργή εργαζομένων γιατη βίαιη σύλληψη διανομέα στην Εύβοια

Στη βίαιη σύλληψη ενός 24χρονου εργαζόμενου διανομέα, ρίχνοντας τον στο έδαφος και ακινητοποιώντας τον με κεφαλοκλείδωμα, προχώρησαν λιμενικοί της Χαλκίδας…

9 λεπτά ago

Νέα ταυτότητα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την έκδοση -Βήμα-βήμα η διαδικασία

Σήμερα από τις 08:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να…

16 λεπτά ago

Παναθηναϊκός: Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ο Βασίλης Μπισμπίκης

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκε ο Βασίλης Μπισμπίκης, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές. Ο…

16 λεπτά ago

ΕΕ: Δεν υπάρχει πρόθεση διακοπής των δεσμών με την Κίνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόθεση να διακόψει τους δεσμούς της με την Κίνα, ακόμη και αν λαμβάνονται μέτρα για…

22 λεπτά ago

Η ΠτΔ θα δεχθεί σήμερα την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα στις 11:00, θα δεχθεί την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και…

27 λεπτά ago