ΑΑΔΕ: Λύση στο αδιέξοδο με τις αποζημιώσεις συνιδιοκτητών – Πότε γίνονται οι καταβολές;

Αδήλωτα τετραγωνικά: Έρχεται δεύτερη ευκαιρία για 1 εκατ. ιδιοκτήτες

Να λύσει επιχειρεί η ΑΑΔΕ το «γόρδιο δεσμό» που κρατά μακριά από τις αποζημιώσεις χιλιάδες συνιδιοκτήτες, που έχουν υποβάλει όλοι δήλωση COVID για το ίδιο ακίνητο. Έτσι προχωρεί σε μαζικές εκκαθαρίσεις αιτήσεων αποδεχόμενη μια μόνο δήλωση COVID για να προχωρήσουν όλες οι αποζημιώσεις στους συνιδιοκτήτες ενός ακίνητου, όπου το ενοίκιο έχει «κουρευτεί» στη βάση των κυβερνητικών αποφάσεων.

Επίσης, σε περιπτώσεις που στο ίδιο ακίνητο εμφανίζονται πολλαπλές μισθώσεις, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώσουν την λύση μιας μίσθωσης για να προχωρήσεις η εκκαθάριση της δήλωσης COVID ώστε να καταβληθεί η αποζημίωση.

Τα προβλήματα αυτά συνδέονται με πάνω από 570.000 δηλώσεις ιδιοκτητών, για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020. Μετά από επεξεργασία πολλών ημερών η ΑΑΔΕ εντόπισε τα ΑΦΜ όπου υπήρχε πρόβλημα και ξεκίνησε να ενημερώνει τους συνιδιοκτήτες αυτούς με Mail. ‘

Έτσι η ΑΑΔΕ ενημερώνει τους συνιδιοκτήτες αυτούς ότι, μία δήλωση COVID εκ των συνεκμισθωτών γίνεται αποδεκτή, αλλά όλοι οι συνεκμισθωτές λαμβάνουν την αποζημίωση, που τους αναλογεί. Στους ιδιοκτήτες αυτούς, αποστέλλεται mail για να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Μια άλλη κατηγορία δηλώσεων σε επεξεργασία είναι οι περιπτώσεις ακινήτων που φαίνονται μισθωμένα ταυτόχρονα με διαφορετικές συμβάσεις μίσθωσης.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων ή λαθών στις πληρωμές, η ΑΑΔΕ έχει συστήσει στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν στο σύστημα τη λύση των μισθώσεων που δεν ισχύουν πλέον.

Στις περιπτώσεις που θα ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των ακινήτων και τυχόν δεν έχουν καταβληθεί ήδη αποζημιώσεις, αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σε όσες περιπτώσεις δεν καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση, λόγω έλλειψης προσδιοριστικών στοιχείων των ακινήτων, η ΑΑΔΕ θα καλέσει τηλεφωνικά τους ιδιοκτήτες για να δώσουν τις αναγκαίες πληροφορίες.

πηγή: reporter.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΑΔΕ, ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!