ααδε-επιδρομή-στην-αθηναϊκή-ριβιέρ-1593101
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 01.06.2026 | 18:05

ΑΑΔΕ: «Επιδρομή» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα- «Τσουχτερά» πρόστιμα και «λουκέτα»

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησε εκτεταμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης που δραστηριοποιούνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, σε περιοχές με έντονη εμπορική κίνηση.

Τα ειδικά κλιμάκια της ΑΑΔΕ ολοκλήρωσαν συνολικά 102 ελέγχους σε εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και λοιπούς χώρους αναψυχής. Από αυτούς, σε 27 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις, ενώ καταγράφηκαν συνολικά 110 παραβάσεις. Τα πρόστιμα που προβλέπονται ανέρχονται συνολικά σε 84.000 ευρώ.

Επιπλέον, σε τρεις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο και τη Γλυφάδα επιβλήθηκε προσωρινή αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες, εξαιτίας σοβαρών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κυρίως στην ορθή έκδοση αποδείξεων λιανικής, στη σωστή χρήση και λειτουργία των φορολογικών μηχανισμών, καθώς και στη διαβίβαση των συναλλαγών στα προβλεπόμενα συστήματα.

Η ΑΑΔΕ γνωστοποίησε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, δίνοντας έμφαση σε περιοχές με αυξημένη τουριστική και εμπορική δραστηριότητα, με στόχο την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης.