ΑΑΔΕ: Ένταση των φορολογικών ελέγχων προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2018

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2018, το οποίο περιλαμβάνει τις «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» σχετικά με την αρμοδιότητα της Αρχής για το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό των δράσεων όλων των υπηρεσιών της, καθορίζοντας τόσο τους ποιοτικούς, όσο και ποσοτικούς στόχους για το τρέχον έτος.

Πέραν της επανεξέτασης των εκκρεμών Φορολογικών Υποθέσεων, για την καταβολή των μπλοκαρισμένων οφειλόμενων φόρων, το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2018 στοχεύει εκ νέου στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Λόγος για τον οποίο προβλέπει αυξημένο αριθμό φορολογικών ελέγχων, στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους και έρευνες σε όλη την επικράτεια.

Επίσης, ορίζεται αυξημένος αριθμός εκ των υστέρων ελέγχων και ελέγχων δίωξης από τα τελωνεία, τις κινητές και τις θαλάσσιες ομάδες ελέγχου καθώς και ειδικοί έλεγχοι με μέσα δίωξης. Ενώ, ο εσωτερικός έλεγχος υπαλλήλων, υπηρεσιών και διαδικασιών προς αποφυγή φαινομένων διαφθοράς διασφαλίζεται μέσα από στόχους και δράσεις του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

«Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του 2018 είναι φιλόδοξο και απαιτητικό, καθώς οι στόχοι που έχουν τεθεί απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια» σχολιάζει ο Διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής. Αναγνωρίζοντας μάλιστα το μέγεθος των δυσκολιών και των προκλήσεων δηλώνει «είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας και το 2018, βασιζόμενοι στη συλλογική προσπάθεια, τον επαγγελματισμό, τις ικανότητες και την αφοσίωση όλων των στελεχών της Αρχής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΦΕΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!