120 εκατ. στις επιχειρήσεις για επενδύσεις τεχνολογικής καινοτομίας

Με 120 εκατ. ευρώ συνολικά θα ενισχυθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες τεχνολογικής καινοτομίας μέσω της Δράσης ICT4Growth («Υποστήριξη Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων ανάπτυξης-παροχής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας») που προωθεί η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Στόχος της παρέμβασης είναι η υλοποίηση αντίστοιχων επενδυτικών σχεδίων, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που θα ενισχύσουν ουσιαστικά κλάδους της ελληνικής οικονομίας με δυναμική εξωστρέφειας και θα αυξήσουν τις δυνατότητές τους για την επίτευξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Από τη συνολική Δημόσια Δαπάνη των 120 εκατ. ευρώ, τα 80 εκατ. θα κατευθυνθούν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Στη Δυτική Μακεδονία θα διατεθούν 2 εκατ., στην Κεντρική Μακεδονία 15 εκατ., στη Στερεά Ελλάδα 2 εκατ., στην Αττική 20 εκ. και στο Νότιο Αιγαίο 1 εκατ. Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η Δράση ενισχύει ώριμα επενδυτικά σχέδια για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, καθώς και των υποδομών για την αξιόπιστη διάθεσή τους τόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, και που αφορούν ή βασίζονται σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Προϋποθέσεις για πρόσβαση στη χρηματοδότηση

Προτάσεις μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες υφιστάμενες, νεοϊδρυθείσες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου ή συμπράξεις αυτών, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην ελληνική επικράτεια.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν μέσω των επενδυτικών σχεδίων, μπορούν να απευθύνονται τόσο σε μεμονωμένους καταναλωτές, όσο και σε άλλες επιχειρήσεις. Μπορούν επίσης να αφορούν το τελικό προϊόν/ υπηρεσία ή μέρος ενός πιο σύνθετου συστήματος.

Ενδεικτικά, οι χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μπορούν να αφορούν:

Ενέργεια και πράσινη ανάπτυξη (προϊόντα και υπηρεσίες για έξυπνα δίκτυα, διαχείριση ενεργειακών πόρων, διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ.).

Γεωργία, Αλιεία και Τρόφιμα (π.χ. ανάλυση και ασφάλεια τροφίμων, αυτοματοποιημένη διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων κλπ.).

Μεταφορές, Τουρισμό, Πολιτισμό και Ψυχαγωγία.

Υγεία και Πρόνοια (υποστήριξη ηλικιωμένων ή ασθενών με χρόνιες παθήσεις, τηλεϊατρική κλπ.).

Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Κέντρα Δεδομένων αυξημένης αξιοπιστίας, διαθεσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης κτλ)

Τη νέα παγκόσμια αγορά του Διαδικτύου.

Οι ενισχυόμενες επενδύσεις θα αφορούν την προσφορά νέων υπηρεσιών ή προϊόντων που βασίζονται στις ΤΠΕ και θα απευθύνονται στους ανωτέρω (ενδεικτικά) κλάδους και όχι τη ζήτηση (προμήθεια) αντίστοιχων τεχνολογιών για μεμονωμένες παραγωγικές επενδύσεις.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 18η Φεβρουαρίου 2013 και των εγκρίσεων η 17η Μαίου 2013.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ ICT4GROWTH


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!