Συμβασιούχοι: Εξάμηνη παράταση για καθαρίστριες (εγκύκλιος) - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back
Δήμος Αθηναίων: 520 προσλήψεις καθαριστριών

Συμβασιούχοι: Εξάμηνη παράταση για καθαρίστριες (εγκύκλιος)

Εξάμηνη παράταση  των συμβάσεων των καθαριστριών των υπουργείων, των εποπτευόμενων από αυτά φορέων και των ανεξαρτήτων αρχών, προβλέπει η εγκύκλιος* του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναστολή προσλήψεων και αδειών κατά την προεκλογική περίοδο. Πρόκειται στην ουσία για εφαρμογή του άρθρου  τέταρτου του ν. 4616/2019 (Α’ 86), τροπολογία που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr. Καθώς στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν τα γνωστά fake news για παράταση συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων του Δημοσίου, μετά από σχετικά ερωτήματα αναγνωστών η aftodioikisi.gr διευκρινίζει ότι αφορά μόνο την παραπάνω κατηγορία εργαζομένων. Άλλωστε, η αναφορά στο άρθρο όγδοο του ν. 4506/2017* είναι σαφής.

*Σχετική αναφορά στην εγκύκλιο

Τέλος, με την παρ. 3 του άρθρου τέταρτου του ν. 4616/2019 (Α’ 86) προβλέπεται ότι: «3. Συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που υπηρετεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος (σ.σ. από 7 Ιουνίου 2019) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου όγδοου του ν. 4506/2017 (Α’ 191) παρατείνονται για έξι (6) επιπλέον μήνες από τη λήξη τους. Η παράταση των συμβάσεων σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο δεν μεταβάλλει το χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές».

** άρθρο όγδοο του ν. 4506/2017

  1. Για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και φύλαξης των Υπουργείων, των εποπτευόμενων από αυτά φορέων και των ανεξαρτήτων αρχών, επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δεκαοκτώ (18) μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Για τις προσλήψεις του προηγούμενου εδαφίου δεν απαιτείται η εγκριτική απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006 (Α’280).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!