παρέμβαση-στπ-για-την-αποπληρωμή-καθυ-931777
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ | 23.11.2022 | 14:34

Παρέμβαση ΣτΠ για την αποπληρωμή καθυστερούμενων μισθωμάτων σε ιδιοκτήτη ακινήτου

Ο Συνήγορος του Πολίτη, έλαβε αναφορά συνιδιοκτήτη ακινήτου στη Βόρεια Ελλάδα, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των μισθωμάτων για την φύλαξη αρχειακού υλικού του πρώην ΙΚΑ–ΕΤΑΜ. Ο Συνήγορος απευθύνθηκε προς την Διεύθυνση Στέγασης του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), ειδικού διαδόχου του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ, ζητώντας την απόδοση του ως άνω ποσού.

Με την υπ’ αριθ. 68/2022 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΣΤ ́ Τμήμα), η οποία έγινε αποδεκτή, κρίθηκε σχετικά με την κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των Φορέων, ότι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), βαρύνεται τόσο με την δαπάνη αποθήκευσης λογαριασμών φαρμακείων, των οποίων δεν έχει γίνει η εκκαθάριση ή  ο κατασταλτικός έλεγχος όσο και με την καταβολή των μισθωμάτων των χρησιμοποιούμενων προς τούτο μισθίων ακινήτων.

Μετά από νέα παρέμβαση του Συνηγόρου και αφού η ως άνω Γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή από την Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ, ο Οργανισμός δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αποπληρωμής των εκκρεμών μισθωμάτων.