Μετακινήσεις εκτός νομού: Δεν εξαιρούνται από την ΚΥΑ οι στρατιωτικοί

 • Απο Aftodioikisi News
 • 17 Δεκεμβρίου 2020 - 09:51
 • Comments Off
Μετακινήσεις εκτός νομού: Δεν εξαιρούνται οι στρατιωτικοί σύμφωνα με το άρθρο 4 της ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν έως τις 7 Ιανουαρίου 2021

Μετακινήσεις εκτός νομού: Δεν εξαιρούνται οι στρατιωτικοί σύμφωνα με το άρθρο 4 της ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν έως τις 7 Ιανουαρίου 2021

Ανησυχία επικρατεί στους στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι θα μπορέσουν να μετακινηθούν τις γιορτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Armyvoice.gr.

Ωστόσο το ΦΕΚ που περιλαμβάνει το κακέτο των μέτρων που ισχύσουν σε όλη την Ελλάδα έως τις 7 Ιανουαρίου, δεν τους εξαιρεί από τον υπόλοιπο πληθυσμό στις μετακινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα το άθρο 4 αναφέρει:

Μετακινήσεις εκτός Περιφερειακής Ενότητας ή Περιφέρειας

1. Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εκτός των ορίων της Περιφέρειας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

  • α) από και προς την εργασία.
  • β) για λόγους υγείας.
  • γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.
  • δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

"<yoastmark

 • ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιε) της παρ. 2 του άρθρου 3. Η περ. (ιδ) της παρ. 2 του άρθρου 3 εφαρμόζεται αναλόγως.

Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 3 και 5 του άρθρου 3. 2.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο Armyvoice.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΦΕΚ, ΚΥΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]