Επιτυχόντες 3Κ: Τι ισχύει για μετάταξη σε ίδιο ή ανώτερο κλάδο (έγγραφο)

Από τον Απρίλιο του 2020 και όχι από το 2021 θα μπορούν οι οριστικά επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 που είχαν διοριστεί με τους προσωρινούς πίνακες, να μετατάσσονται να προχωρούν σε μετάταξη σε ανώτερο κλάδο. Κι αυτό γιατί όπως προβλέπεται στο άρθρο 21 παρ. 4 του Ν. 3584/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων): «Η πράξη διορισμού των περιλαμβανομένων στον πίνακα διοριστέων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με βάση τον πίνακα κατάταξης θα έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της αρχικής κατά τα ανωτέρω πρόσληψής τους. Ο χρόνος που διανύουν οι ανωτέρω στους Ο.Τ.Α. μέχρι την ορκωμοσία τους θεωρείται πραγματική δημόσια υπηρεσία».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Ότι η διετία δοκιμαστικής υπηρεσίας (άρθρο 45 του Ν. 3584/2007 ) ξεκινάει από τον διορισμό τους με τους προσωρινούς πίνακες τον Απρίλιο του 2018 (σ.σ. 31.3.18 ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της 3Κ) και όχι από την ημερομηνία διορισμού τους με βάση τους οριστικούς πίνακες, που όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, θα είναι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο του 2019.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το άρθρο 75 για να γίνει «μετάταξη από κλάδο σε κλάδο της ίδιας κατηγορίας» (πχ από ΔΕ Οδηγός σε ΔΕ Διοικητικός ή από ΥΕ Εργάτης Καθαριότητας σε ΥΕ Εργάτης Κήπων) θα πρέπει ο υπάλληλος να έχει ολοκληρώσει την διετή δοκιμαστική υπηρεσία, ενώ για τη «μετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας» (άρθρο 76) «ο μετατασσόμενος πρέπει να κατέχει τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο στον οποίο μετατάσσεται…Υπάλληλος που είχε τον απαιτούμενο για διορισμό

σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό του».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΜΕΤΑΤΑΞΗ, ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 3Κ/2018, ΙΔΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!