Επιτυχόντες 3Κ: Τι ισχύει για μετατάξεις, αποσπάσεις -Οι εξαιρέσεις (έγγραφο)

Από τον Απρίλιο του 2020 και όχι από το 2021 θα μπορούν οι οριστικά επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 που είχαν διοριστεί με τους προσωρινούς πίνακες, να μετατάσσονται ή να αποσπώνται σε άλλες θέσεις. Κι αυτό γιατί όπως προβλέπεται στο άρθρο 21 παρ. 4 του Ν. 3584/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων): «Η πράξη διορισμού των περιλαμβανομένων στον πίνακα διοριστέων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με βάση τον πίνακα κατάταξης θα έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της αρχικής κατά τα ανωτέρω πρόσληψής τους. Ο χρόνος που διανύουν οι ανωτέρω στους Ο.Τ.Α. μέχρι την ορκωμοσία τους θεωρείται πραγματική δημόσια υπηρεσία».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Ότι η διετία δοκιμαστικής υπηρεσίας (άρθρο 45 του Ν. 3584/2007 ) ξεκινάει από τον διορισμό τους με τους προσωρινούς πίνακες τον Απρίλιο του 2018 (σ.σ. 31.3.18 ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της 3Κ) και όχι από την ημερομηνία διορισμού τους με βάση τους οριστικούς πίνακες, που όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, θα είναι μέσα στις επόμενες 100 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι όλο αυτό διάστημα (άρθρο 74 παρ.6 του Ν. 3584/2007) «κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 2, μετάταξη πριν από την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος (σ.σ. διετία) στην περίπτωση της αμοιβαίας μετάταξης και για σοβαρούς προσωπικούς λόγους».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΑΠΟΣΠΑΣΗ, ΜΕΤΑΤΑΞΗ, ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!