Διαδικασία υποβολής αίτησης ετεροδημότη μέσω ΚΕΠ (ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε απόφαση με διευκρινίσεις για τον καθορισμό της διαδικασίας υποβολής αίτησης -υπεύθυνης δήλωσης ετεροδημότη, αίτησης -υπεύθυνης δήλωσης Έλληνα εκλογέα κατοίκου Ε.Ε.

Όπως αναφέρει η απόφαση:

Η καταχώρηση και εκτύπωση των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων που αφορούν διοικητικές διαδικασίες και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών μπορούν να διεκπεραιώνονται και από τα ΚΕΠ, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος των ΚΕΠ (eKEP), το οποίο θα έχει πρόσβαση στις αντίστοιχες διαδικτυακές εφαρμογές του ΥΠ.ΕΣ. μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.ΕΣ.

Για την εξυπηρέτηση των χρηστών του Πληροφοριακού Συστήματος των ΚΕΠ «eKEP» κατά την υποβολήτης αίτησης, διατίθεται, το αργότερο 15 ημέρες πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων στα ΚΕΠ εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής, τυχόν οδηγίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας καθώς επίσης και δυνατότητα/διαδικασία τεχνικής υποστήριξης (Help Desk)

ΦΕΚ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΚΕΠ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!