χωρίς-εισοδηματικά-κριτήρια-η-επιδότ-97746
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ | 29.06.2022 | 12:35

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση για διακοπές σε Σάμο και Β. Εύβοια (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση της δράσης ‘Αυλη Ψηφιακή Κάρτα για τη στήριξη του Τουρισμού – North Evia-Samos Pass.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου, με τη νέα δράση, ο κάθε δικαιούχος θα έχει στη διάθεσή του μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών, κατά τις διακοπές του στη Βόρεια Εύβοια ή τη Σάμο.

Το ύψος της άυλης χρεωστικής κάρτας ανέρχεται σε 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και σε 300 ευρώ για τη Σάμο. Μόνο για τον μήνα Αύγουστο, τα αντίστοιχα ποσά διαμορφώνονται σε 100 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα. Η άυλη ψηφιακή κάρτα υλοποιείται κατά το πρότυπο των καρτών Freedom Pass και Fuel Pass.

Με αυτή τη δράση, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στόχος είναι να δοθεί ένα κίνητρο σε περίπου 32.000 δικαιούχους να επισκεφθούν τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό. Παράλληλα, το μέτρο αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα έπειτα από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2021 και τον σεισμό και το τσουνάμι του 2020 αντίστοιχα.