ζίτσα-στάβλος-ντροπή-νέες-αποκαλύψει-1069227
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2022 | 22:53

Ζίτσα-στάβλος ντροπή: Νέες αποκαλύψεις για τον πρώην αντιδήμαρχο που έσερνε το γαϊδουράκι

Θυμάστε το σάλο που είχε ξεσπάσει για τον αντιδήμαρχο Ζίτσας που έσερνε το γαϊδουράκι με το αυτοκίνητό του; Η υπόθεση έχει και συνέχεια…

Σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα του περιστατικού, οι κάτοικοι του χωριού Βαγενίτι Ζίτσας Ιωαννίνων, είχαν προειδοποιήσει για άθλια την κατάσταση που επικρατεί στους στάβλους του απόπεμφθέντος αντιδημάρχου Γιώργου Σταλίκα που συνεληφθη απο την αστυνομία για το κτηνώδες σκηνικο.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το protothema.gr, η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί στον Δήμο Ζίτσας και είχε πάρει αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ ο αρμόδιος προιστάμενος του Δήμου, είχε ενημερώσει με έγγραφο του και την Περιφέρεια Ηπειρου για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Τελικά, απο οτι φαίνεται δεν έγινε το παραμικρό…

Η κατάσταση που όπως φαίνεται επικρατεί στους στάβλους Σταλίκαο και περιγράφεται στην καταγγελία ειναι αδιανόητη. Σύμφωνα με το έγγραφο προς το Δήμο Ζίτσας που φέρει ημερομηνία 11 Ιουλίου και αριθμό πρωτοκόλλου 9449: «Παρακαλώ, όπως μεριμνήσετε, για την υγεία των κατοίκων του Βαγενίτι, απο ψύλλους απο ζώα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, εντός οικισμού. Γαιδούρια, αγελάδες, σκυλιά, πρόβατα, γίδια καθώς και ακαθαρσίες των ζώων, έχει γινει ο οικισμός στάβλος και γίνεται εγκλεισμός άρρωστων ζωων εντός οικοπέδου του οικισμού. Υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι και απο επιθέσεις σκύλων. Παρακαλώ, όπως γίνει έλεγχος στον σταβλο Σταλίκα για τη νόμιμη λειτουργία- δυναμικότητα απο υγειονομική υπηρεσία. Θα επανέλθουμε με υπογραφές. Διαμαρτυρία – καταγγελία των κατοικων προς κάθε κατεύθυνση».

Δύο ημέρες αργότερα ο Δήμος Ζιτσας και ο αρμόδιος προιστάμενος ενημερώνει την Περιφέρεια Ηπείρου για το πρόβλημα με την «υγειονομική βομβα Σταλίκα» κοινοποιώντας και τη συγκεκριμένη αίτηση. Μάλιστα, όπως λέγεται ζητουν απο την Περιφέρεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται να ασχοληθούν με το πρόβλημα.

Δύσκολος άνθρωπος…

Ως έναν τραχύ και άγριο άνθρωπο με ερεβώδη  ένστικτα περιγράφουν οι κάτοικοι της Ζίτσας τον 63χρονο Γιώργο Σταλίκα, μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο του Δήμου Ζίτσας που χρειάστηκε η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για να «ξηλωθεί» από τη θέση του μετά την κτηνωδία με το δύστυχο γαιδουρακι.

Όπως λένε και τελικά φαίνεται και απο την καταγγελία που αποκαλύπτει το protothema.gr, η πονεμένη ιστορία με το δύστυχο ζώο (στο οποίο τέσσερις ημέρες αργότερα οι ιππίατροι υποχρεώθηκαν να κάνουν ευθανασία) δεν είναι η μοναδική περίπτωση κακοποίησης ζώου που ανήκει στην ιδιοκτησία του.