ζίτσα-πληθαίνουν-οι-καταγγελίες-κατά-1063839
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.09.2022 | 11:51

Ζίτσα: Πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά του πρώην αντιδημάρχου για κακοποίηση ζώων

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για κακοποίηση ζώων κατά του πρώην αντιδημάρχου που βασάνισε κτηνωδώς το άτυχο γαϊδουράκι.

Tην κακοποιητική συμπεριφορά του πρώην αντιδημάρχου της Ζίτσας Ιωαννίνων καταγγέλλουν πλέον ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής. Το περιστατικό βασανισμού ενός άτυχου γαϊδουριού, το οποίο ο πρώην αντιδήμαρχος και κτηνοτρόφος έδεσε σε φορτηγό, σέρνοντάς το στο οδόστρωμα, προκάλεσε πανελλήνιο σοκ. Ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, οι συγχωριανοί του μιλούν στη Realnews, καταγγέλλοντας πως τα περίπου χίλια ζώα που του ανήκουν ζουν σε συνθήκες «κολαστηρίου».

«Τα ζώα ζουν σε μια χωματερή. Η εικόνα του χώρου είναι πραγματικά άθλια. Αν και τις τελευταίες ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό νομίζω πως έχει κάνει κάποιες εργασίες και έχει πετάξει κάποια από τα σκουπίδια που είχε μαζέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έχει αρκετά παραγωγικά ζώα, τα οποία ζουν όλα μαζί χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι. Είναι παρατημένα και βρόμικα», δηλώνει στην «R» μια κάτοικος της περιοχής και προσθέτει ότι πέρα από το άτυχο γαϊδουράκι που βασανίστηκε, «έχει στην κατοχή του δύο ακόμα γαϊδούρια».

Αίσθηση προκαλούν όσα λέει η κάτοικος για τα σκυλιά που ζουν στον αχυρώνα του πρώην αντιδημάρχου, κάνοντας λόγο για νηστικά και σκελετωμένα ζώα. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Αυτός ο άνθρωπος έχει πάρα πολλά σκυλιά, τα οποία βρίσκονται εντός και εκτός του χώρου και σίγουρα δεν έχουν στειρωθεί. Τα περισσότερα από αυτά είναι κουτάβια, τα οποία δεν ταΐζονται και είναι πολύ αδύνατα. Ο ίδιος μπορεί να ισχυρίζεται πως τα ζώα δεν του ανήκουν και ότι δήθεν είναι αδέσποτα και απλώς τα ταΐζει, αλλά όλοι ξέρουν ότι είναι δικά του», αναφέρει γεμάτη οργή η κάτοικος της περιοχής.

Άλλος κάτοικος αναφέρει: «Βρίσκουμε πολλές φορές ζώα να τα έχει δεμένα σε μια κολόνα με ένα μικρό σχοινί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε νερό να πιουν και περνάμε εμείς και κόβουμε το σχοινί για να μπορούν να φάνε και να πιούν νερό».