ζηνοβία-ένα-πιο-ισχυρό-κύμα-με-χιό-587908
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.12.2019 | 07:54

«Ζηνοβία»: Ένα πιο ισχυρό «κύμα» με χιόνια, κρύο & έντονες βροχοπτώσεις

Το ισχυρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» από χθες θα συνεχιστεί και σήμερα, καθώς αναμένεται ένα πιο ισχυρό «κύμα» με χιόνια, κρύο και έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, για σήμερα αναμένεται τα φαινόμενα να είναι ακόμη πιο έντονα και κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα προβλήματα όμως που δημιούργησε χθες η κακοκαιρία ήταν πολλά, καθώς χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία σε δεκάδες δρόμους στη περιφέρεια, είτε λόγω του χιονιά, είτε λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Οπως είχαν προβλέψει με μετεωρολόγοι, η σφοδρή χιονόπτωση το έστρωσε για τα καλά στα Βίλια, όπου υπήρξε και διακοπή ρεύματος. Εκτός από τα Βίλια και την Πάρνηθα, η χθεσινή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στην Πεντέλη, το Κριεκούκι, το Πόρτο Γερμενό και την Κάζα όπου χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί ομάδα τουριστών από τη Γαλλία που είχαν αποκλειστεί. Συνεργεία της Περιφέρειας μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβουν και για τον εγκλωβισμό προσκόπων σε καμπ της Μάνδρας.

Από το κύμα κακοκαιρίας χτυπήθηκαν και άλλες περιοχές της κεντρικής Στερεάς, αλλά και η βόρεια Εύβοια.

Η «Ζηνοβία» έφερε και τον αποκλεισμό χωριών στον νομό Φωκίδας. Από την ισχυρή χιονόπτωση αποκλεισμένα έμειναν τα χωριά Διχώρι και Αρτοτίνα, ενώ αρκετά προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί στην ορεινή πλευρά του νομού, καθώς δεν είχαν καθαριστεί έγκαιρα οι δρόμοι. Η κυκλοφορία γίνονταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας άφησε το στίγμα του και από τα νησιά των Κυκλάδων. Στην Ανδρο το έστρωσε, καθώς η βουνοκορφή του Πετάλου μέχρι την Κουβάρα είναι κάτασπρη, κάτι που σπάνια βλέπουν οι κάτοικοι του νησιού.