ζάκυνθος-στον-ανακριτή-ο-26χρονος-πατρο-177228
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.06.2018 | 12:42

Ζάκυνθος: Στον ανακριτή ο 26χρονος πατροκτόνος

Στον ανακριτή Ζακύνθου βρίσκεται αυτή την ώρα ο 26χρονος, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε τον 70χρονο πατέρα του, την περασμένη Κυριακή στο χωριό Βολίμες, στη Ζάκυνθο.

Ο 26χρονος δράστης παρουσιάστηκε και χθες ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του νησιού, όπου ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία, προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα για την υπεράσπισή του στοιχεία.

Αίσθηση, ωστόσο, έχει προκαλέσει, η παρέμβαση της οργάνωσης «Χαμόγελο του παιδιού», η οποία ενημερώθηκε για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου και άμεσα αναζήτησε στα αρχεία της πιθανές καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία για την έντονη σωματική κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών της οικογένειας -ηλικίας 2,5 και 6 μηνών- καθώς και για την παραμέλησή τους.

Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ακόμη μια κλήση για τα ίδια παιδιά, αλλά δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διευκρίνισε, πάντως, ότι «δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνάει τις καταγγελίες που λαμβάνει». «Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες» κατέληξε ο οργανισμός.