Ζάκυνθος: Στάση εργασίας και νέο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο

Πραγματοποιήθηκε εχθές η κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου ΓΝΖ) για τη λειτουργία της ΜΕΘ, της Παιδιατρικής κλινικής και του ΕΚΑΒ, που αποτελούν τα άμεσα αιτήματα για τη ομαλή λειτουργία του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος στο νησί.

«Στην παράσταση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), των σωματείων μελών του, των εργαζομένων και γιατρών του νοσοκομείου αλλά και αντιπροσωπειών από τον εμπορικό σύλλογο, τον σύλλογο φοροτεχνικών, τους συλλόγους γονέων και το σωματείο συνταξιούχων, η Διοίκηση του ΓΝΖ, στα ερωτήματα τόσο για τη λειτουργία της ΜΕΘ όσο και της παιδιατρικής, μας απάντησε με ημίμετρα και έγινε καθαρό ότι δεν είναι πολιτική επιλογή του Υπουργείου Υγείας η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για τη στελέχωσή τους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΕΚΖ.

«Για τη ΜΕΘ ο στόχος του Υπουργείου είναι, για να είναι συνεπής στις δημοσιονομικές δαπάνες, η μη λειτουργία της και αντί αυτής λειτουργία μιας ενδιάμεσης λύσης, της ΜΑΦ με 2 κλίνες, η οποία όμως δεν καλύπτει το αίτημα μας για πλήρη στελέχωση των 5 κλινών της ΜΕΘ. Η Διοίκηση για το θέμα της Παιδιατρικής μας μίλησε για συνδρομή ιδιωτών παιδιάτρων του νησιού κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και προκλητικό. Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πλήρη στελέχωση της Παιδιατρικής. Για το ΕΚΑΒ καμία αναφορά ενώ αναδείχτηκαν και άλλα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου όπως ότι δεν υπάρχει οφθαλμίατρος , αιματολόγος , μικροβιολόγος . Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με γιατρούς αποσπασμένους για 3ήμερο από Νοσοκομεία, όπως το Καραμανδάνειο , που και αυτά δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό», αναφέρει το ΕΚΖ.

«Το Νοσοκομείο χρειάζεται να λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένο καλύπτοντας τις ανάγκες του νησιού. Δεν κάνουμε πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα μας στην υγεία. Μόνο ο μαζικός , αποφασιστικός αγώνας στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου ως δημόσιο και δωρεάν μπορεί να έχει αποτελέσματα απέναντι στην υποβάθμιση και απαξίωση που επέβαλλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις», προσθέτει.

Με δεύτερη ανακοίνωση του, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, γνωστοποιεί ότι αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 και από ώρα 12:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., προκειμένου οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση – συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο , την ίδια ημέρα, στις 12:30 στην πλατεία Σολωμού.

«Το συλλαλητήριο έρχεται ως συνέχεια των δράσεων, που το Εργατ/κό Κέντρο μαζί με άλλα σωματεία της Ζακύνθου, έχουν ξεκινήσει με αιτήματα:
Να λειτουργήσει εδώ και τώρα η Μ.Ε.Θ. και όλες οι κλίνες με το απαραίτητο προσωπικό .
Να επαναλειτουργήσει η παιδιατρική κλινική με πλήρη κάλυψη ιατρικού προσωπικού.
Στελέχωση του ΕΚΑΒ.
Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και τα κενά για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου», επισημαίνει το ΕΚΖ.
«Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους-Καλούμε και τα σωματεία του δημόσιου τομέα σε αντίστοιχες αποφάσεις. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ – ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ», καταλήγει.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!